Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Uwaga... kolejny oszust na CB ! ! !

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar endrju
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nóż się otwiera w kieszeni - tym bardziej, że w chwili obecnej sam sprzedaję obiektyw...
    C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
    &
    C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)

:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogody

Bywalec
    Miasto
    Radom/Warszawa

Domyślnie

Wątek z forum Nikona: 2cresky (zaczyna się chyba jeszcze kilka stron wcześniej)

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Sprawa zgłoszona do organów ścigania, choć powiem szczerze pozytywnego zakończenia sprawy (odzyskania kasy) raczej nie będzie :-(

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Mimo że często używam allegro to cały sprzęt foto kupiłem poza nim i nigdy tego typu sytuacji nie miałem. Współczuję całego tego burdelu bo o ile te 600 zł to nie aż tak zawrotna suma (chociaż dla mnie to i tyle byłoby okrutnym ciosem po kieszeni) to czas spędzony na wyjaśnianiu, dzwonieniu i bieganiu po naszych państwowych instytucjach + cały stres z tym związany jest bezcenny.
    Pozostaje tylko życzyć powodzenia i trzymać kciuki żeby wszystko skończyło się sukcesem dla kolegi.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Finał jest.
    Odzyskałem pieniądze
    Moża powiedzieć, że trafiło się jak ślepej kurze ziarno. Z doświadczenia wiem, że to jest mały odsetek... takich finałów sprawy.
    Najważniejsze, że odzyskałem

Bywalec Awatar soltysh
    Miasto
    gdzieś na Śląsku

Domyślnie

Czy dobrze liczę, sprawa toczyła się prawie 1,5 roku (od lipca 2010) ? Brawo dla naszych organów ścigania...
    EOS 550D / T17-50 2.8 VC / C50 1.8 / C18-55 3,5-5,6 / C430EX

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez soltysh Zobacz posta
    Brawo dla naszych organów ścigania...
    To bardziej kwestia obowiązującego prawa niż opieszałości Policji i Prokuratury.
    Wyroki, okresy odwoławcze, zajęcia komornicze, licytacje itd. To wszystko trwa.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    To bardziej kwestia obowiązującego prawa niż opieszałości Policji i Prokuratury.
    Wyroki, okresy odwoławcze, zajęcia komornicze, licytacje itd. To wszystko trwa.
    Policja też taka całkiem bez winy nie jest. Parę dni temu próbowałem zgłosić kradzież portfela z dokumentami mojej żony.
    Po pona dwóch godzinach czekania i przyglądania jak tam się kompletnie nic nie robi zostałem wpuszczony do pokoju, w którym Pan Policjant zrobił dosłownie wszystko żeby mnie zniechęcić do zgłoszenia, bo to przecież z 50 minut pisania protokołu.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    .... bo to przecież z 50 minut pisania protokołu.
    A jak już ten protokół jest napisany to... trzeba pisać kolejne pismo o umorzeniu dochodzenia z powodu niewykrycia sprawcy. Tak było w moim przypadku - pismo o umorzeniu przyszło po 3 dniach poleconym. (Kradzież roweru z piwnicy)

Zniechęcanie do złożenia doniesienia ma na celu "zwiększenie wykrywalności" ;-)

EDIT: Przypomniało mi się. Jeszcze za czasów milicji zgłosiłem kradzież z podaniem kto ukradł, gdzie mieszka i jak go znaleźć. Znaleźli złodzieja po 4 latach. Martwego. Oczywiście dostałem pismo o umorzeniu z powodu zgonu sprawcy. :-)
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 14-02-2012 o 13:49

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów