Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Uwaga... kolejny oszust na CB ! ! !

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie Uwaga... kolejny oszust na CB ! ! !

Słuchajcie opiszę sytuację jak mi się przytrafiła.
    Znalazłem obiektyw jaki mnie interesował, znalazłem go na CB w dziale sprzedam, konkretnie tutaj. Nawiązałem kontakt ze sprzedawcą, wszystko dogadane… 625zł z przesyłką. 22 maja przelałem pieniądze. Po tym jak zobaczył, że pieniądze spłynęły kontaktował się ze mną, że za trzy dni wyśle towar bo wyjeżdża z pracy. Z rozmowy wywnioskowałem, że jest jakimś przedstawicielem handlowym, więc…. czekam na przesyłkę. Po około tygodniu kontaktowałem się z cresky co jest grane, czy może nie wysłał powiedział, że to dziwne, że jeszcze nie ma, ale zorientuję się. Po jakiś dwóch dniach mówi, że przesyłka utknęła w Poznaniu ponieważ nie mogli odczytać adresat. Mówił, że przesyłkę odblokował i powinna już do mnie tym razem dotrzeć. Minął znowu tydzień i… nic. Zaczął się problem z kontaktem, brak aktywnych telefonów, brak odzewu na maila. Po kilku dniach odezwał się bym mu przesłał numer konta do przelewu, odeślę kasę. Co się stało? Wyłączył oba telefony, maile mogę sobie słać nie wiadomo po co i tak nie odpiszę. Przez cały ten czas nawet na moje pytanie o podanie numeru listu przewozowego jakoś zmieniał temat i nie podał go. Zaczynam działać by odzyskać o pieniądze. Pierwszym krokiem jest opisanie, ku przestrodze sytuacji na CB. Najgorsze jest to, że był to pierwszy zakup poza Allegro i proszę od razu taka sytuacja.
    Uważajcie na niego.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Słuchajcie opiszę sytuację jak mi się przytrafiła.
    Znalazłem obiektyw jaki mnie interesował, znalazłem go na CB w dziale sprzedam, konkretnie tutaj. Nawiązałem kontakt ze sprzedawcą, wszystko dogadane… 625zł z przesyłką. 22 maja przelałem pieniądze. Po tym jak zobaczył, że pieniądze spłynęły kontaktował się ze mną, że za trzy dni wyśle towar bo wyjeżdża z pracy. Z rozmowy wywnioskowałem, że jest jakimś przedstawicielem handlowym, więc…. czekam na przesyłkę. Po około tygodniu kontaktowałem się z cresky co jest grane, czy może nie wysłał powiedział, że to dziwne, że jeszcze nie ma, ale zorientuję się. Po jakiś dwóch dniach mówi, że przesyłka utknęła w Poznaniu ponieważ nie mogli odczytać adresat. Mówił, że przesyłkę odblokował i powinna już do mnie tym razem dotrzeć. Minął znowu tydzień i… nic. Zaczął się problem z kontaktem, brak aktywnych telefonów, brak odzewu na maila. Po kilku dniach odezwał się bym mu przesłał numer konta do przelewu, odeślę kasę. Co się stało? Wyłączył oba telefony, maile mogę sobie słać nie wiadomo po co i tak nie odpiszę. Przez cały ten czas nawet na moje pytanie o podanie numeru listu przewozowego jakoś zmieniał temat i nie podał go. Zaczynam działać by odzyskać o pieniądze. Pierwszym krokiem jest opisanie, ku przestrodze sytuacji na CB. Najgorsze jest to, że był to pierwszy zakup poza Allegro i proszę od razu taka sytuacja.
    Uważajcie na niego.
    Już chyba gdzieś tu było o nim, na forum Nikona mają z gościem podobne akcje - zgłosili sprawę na policję z tego co czytałem...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Stargard

Domyślnie

Szukałem czy przypadkiem nie było może coś tutaj (po fakcie zresztą), ale nic nie znalazłem.

Dopiero zaczyna Awatar Drogis
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wątek jest tutaj: link.

Ciekawe, czy jak sprzedam nerkę, starczy mi na eLkę?

Miasto
    Stargard

Domyślnie

Patrz... człowiek jest ślepy.

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Patrz... człowiek jest ślepy.
    Mała lekcja na przyszłość będzie. W całej tej sytuacji ciesz się, że wtopiłeś (lub może jeszcze nie) tylko 600stówek. W sieci jest więcej oszukanych przez tego forumowicza. Swoja drogą to dziwię się że gościu kantuje na takie drobne sumy...

Miasto
    Stargard

Domyślnie

Oj będzie lekcja, będzie.
    Z tego co widzę to już trochę oszukał ludzi tylko z tego wszystkiego jakoś finału brak. Nie wiadomo jak te sprawy karne się zakończyły, choć z drugiej strony to za krótko. Wszystko dzieje się w tym samym okresie, nie dawno zresztą.

Domyślnie

facet widze wyloil sporo ludzi...watki i tu i na nikoniarzach
    gosc jest porejestrowany praktycznie na kazdym forum fotograficznym
    nie odpuszczaj!

Miasto
    Stargard

Domyślnie

Szlak by to trafił
    Będę walczył.

Domyślnie

O w mordę, też byłem zainteresowany tym obiektywem. Ale zrezygnowałem bo gość nie mógł mi przesłać zdjęć nim zrobionych. Życzę pozytywnego i szybkiego zakończenia sprawy.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów