Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: 10mm czy 20mm?

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar Jeronimo
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

dziś kupiłem ;-) Przy okazji wrzucę jakieś fotki i napisze moje odczucia odnoście fotografowania (ale muszę go ostro pomęczyć)

Powiem tak. Zanim kupiłem (dzisiaj) oglądałem trzy egzemplarze. Pierwszy miał back focus i wogle nie ostrzył na dal. Drugi już było OKI jeśli chodzi o test z bateryjkami na ff/bf ale miał lekkie problemy z ostrzeniem na dal, za to blisko był żyleta. Ostatni wydawało mi się że w każdym teście wypadł dobrze.
    Są trzy rzeczy które mogę stwierdzić po takich testach w salonie.
    - porażająca niepowtarzalność jeśli chodzi o egzemplarze (uwaga na tych co maja możliwość korekcji w body ff/bf - bardzo często brakuje skali, tak duże są przesunięcia!)
    - powtarzalność trafień AF jest dość hmmm... przeciętna.
    - obiektywy Sigma są wytrzymałe na upadki (pierdyknąłem - przypadkiem - obiektywem na twardy stół i o ziemie. Jakby to był plastikowy canon 50mm to pewnie już by nic z niego nie zostało).

Zobaczymy co napisze po paru dniach użytkowania codziennego...

pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Mam, chwale sobie.
    a mógłbyś mnie oświecić do czego służy ten "przesuwany pierścień"? Po co jest przełącznik AF/MF osobno jak i tak w samym obiektywie wystarczy przesunąć w tył/przód pierścień ostrości.
    Zapytałem o to w salonie pracownika a on odparł - nie wiem
    Ostatnio edytowane przez Jeronimo ; 12-07-2010 o 23:10 Powód: Automerged Doublepost

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów