Co sądzicie o tym wyborze.? (Pytam w imieniu kolegi, gdyż chwilowo nie ma dostępu do komputera) Posiada 1000zł i poszukuje jakiegoś dobrego teleobiektywu. Czy to dobra decyzja?
Co sądzicie o tym wyborze.? (Pytam w imieniu kolegi, gdyż chwilowo nie ma dostępu do komputera) Posiada 1000zł i poszukuje jakiegoś dobrego teleobiektywu. Czy to dobra decyzja?
Dobry teleobiektyw to to nie jest. A 100-300? Nie wiem w jakiej jest cenie, ale na pewno lepszy.
Wybacz, aczkolwiek nawiązałem do wypowiedzi Hellfire, któremu chyba chodziło o 100-300 sigmę. Jeśli źle Cię zrozumiałem; przepraszam.![]()
A mam do was pyt. Przy sigmie 70-300 f/4-5.6 no-apo przy temp. barwowej 6500 K w słoneczny dzień robię zdjęcia, przy f/5.6 i cz. migawki z rzędu 1/320 zdjęcia wychodzą wdł. mnie ok, jednakże mam wrażenie jakby było ruszone. (przełącznik na makro nie jest przełączony).
#Tutaj wrzucam link na imageshack.us; niestety nie miałem możliwości pomniejszenia owego zdjęcia.
http://img815.imageshack.us/gal.php?g=obraz082c.jpg
Albo ja już po prostu jestem przewrażliwiony. Ale chyba troszkę mogło być jaśniejsze, co sądzicie?
No właśnie, to chyba nie był słoneczny dzień, a dwa to ta sigma tak mydli na 300mm, bo nie wydaje mi się ono ruszone, a może jeszcze af nie trafił...
Może to być i moja wina. Bo zdjęcia były robione z okna w kuchni. Sorki, że nie dopisałem.. ;/ - btw mocno bd cierpieć jakość zdjęć na tym obiektywie? Lepiej zacznę trenować."Trening czyni mistrza."