Tamron 17-50 lub Sigma 17-70!
Co do tego 17-85 to nie wiem chłopie co Ci odbiło! Moim (subiektywnym) zdaniem jest gorszy niż kit canona (18-55)
ps. A jeśli ma być na prawdę uniwersalny to 28-300 od Canona :P
Tamron 17-50 lub Sigma 17-70!
Co do tego 17-85 to nie wiem chłopie co Ci odbiło! Moim (subiektywnym) zdaniem jest gorszy niż kit canona (18-55)
ps. A jeśli ma być na prawdę uniwersalny to 28-300 od Canona :P
C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX
Regulamin pkt 8.
Głownie dwóch bardzo żywych i ruchliwych chłopaków (4 i 6 lat) oraz ich mamę :-D - teraz akurat nad morzem (siedzę w pokoju, bo na plaży nie da się wytrzymać, dopiero po południu robi się nieco chłodniej). Oprócz tego czasem jakiś krajobraz, ciekawa sytuacja, słowem różne rożności. Jestem totalnym amatorem, 40D z kitem mam od dwóch miesięcy, ale i tak najbardziej lubię te zdjęcia robione stałką 50mm (1.8). Może ktoś powie, że to za mało czasu na zapoznanie się ze sprzętem, ale jestem już zdecydowany na wymianę kita na Tamrona. Widziałem przykładowe zdjęcia, podoba mi się ich kolorystyka i jakość. W kicie mam IS stale włączony, ale mam wrażenie, że dałoby się radę i bez niego.
Na ruchliwe chlopaki stabilizacja nic nie poradzi. Do krajobrazu zamiast stabilizacji znacznie czesciej wykorzystuje sie statyw. Ogolnie w Twoim przypadku nie ma IS/VC wiekszego sensu.
Ewentualnie 18-135 IS, albo coś droższego 15-85 IS USM - ten drugi ma niezłe opinie nawet :-)
Tak się jeszcze zastanawiam, jak to jest z kupnem używanego na. Tamrona 17-50. Czy kiedy sprzedający mówi, że jego egzemplarz nie wykazywał FF/BF z jego body, to czy to oznacza, że z moim też nie będzie?