Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Koniec wymiany matryc w kompaktach canona ?

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Rozumiem ze trzeba wypełnić formularz dla sprzętu pogwarancyjnego i z zaznaczona opcją odpłatnie?
    Tak dokładnie.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Oczywiście wypełniłem formularz zgłoszeniowy nie zaznaczając opcji naprywy, bo mieli wykonać akspertyzę i mnie powiadomić e-mailem. Aparat możesz wysłać na swój koszt ale jest też opcja wysyłki kurierem DPD - mają z nim umowę i na stronie serwisu są dane dot. numeru umowy. Ten rodzaj wysyłki jest nieodpłatny i ja tak zrobilem
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

i kolejny staruszek uratowany! :grin:
    tym razem A95 wysłany tydzień temu DHL'em na koszt serwisu razem z wydrukowanym formularzem i dwoma przykładowymi zdjęciami został zakwalifikowany jako "gwarancja specjalna - koszt naprawy ponosi producent", przez kilka dni status naprawy na stronie CSI był "w trakcie - oczekiwanie na części", i dziś powrócił i działa bardzo dobrze.

co ciekawe, byłem przygotowany na pokrycie kosztu przesyłki do serwisu - zgodnie z tym, o czym informuje CSI i tu wyżej czytaliśmy - ale nie, ten koszt też wziął na siebie serwis.

ogólnie kolejny duży plus dla CSI / żytnia :grin:

choć w tym wypadku akurat koszty ponosi chyba sony

i jeszcze jedno: ten A95 był tak stary, że nawet numer seryjny miał starty - przez dwa tygodnie przed wysłaniem właściciel szukał pudełka, żeby odtworzyć numer z karty gwarancyjnej (sprzed 6 czy 7 lat ) i nakleić go na aparat, ale i tak serwis nie uznał tej nalepki i w protokole A95 występuje numer seryjny: ############ co nie wpłynęło na szczęście na naprawę - więc IMHO można wysyłać nawet bez numerów. 8)
    pozdro.,
    m.

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

uratowalem 2x Power shot s1 IS
    oba bez gwarancji itp papierkow. same aparaty nawet bez pudelek. Zanioslem osobiscie, zgodzilem sie na wysylke kurierem i po kilku dniach byly jak nowe.

pozdrowka

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Wysłałem i czekałem po dwóch dniach odpowiedź-zrobi sie. Wysłali kurierem gratis A95 dalej w akcji a gadają, że cuda to tylko w erze. Cuda to tylko na Żytniej.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Coś już napisał

Domyślnie

Będąc w Wawie poszedłem przy okazji na Żytnią, zostawiłem aparat(stary dobry kompakcik Canon A95) bez paska, baterii i karty. Po około 2 tygodniach sprzęt dotarł do mnie z nową matrycą wysłany DHL-em - wszystko zupełnie za darmo ! Powiedziano mi jeszcze, że na jedną osobę przysługują (tylko) dwie wymiany.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Czyli żadnej gwarancji itp nic nie potrzeba tak ?
    Też mam A80 i od czasu do czasu pojawiają się takie pasy na zdjęciu, koloru fioletowego, czy to sie kwalifikuje ? Jak myślicie ?

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Myślę, że się kwalifikuje. Ale ostatecznie oceni to serwis.
    Ryzykujesz chyba niezbyt wiele. Poślij na ich koszt i sprawdź
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orix Zobacz posta
    Też mam A80 i od czasu do czasu pojawiają się takie pasy na zdjęciu, koloru fioletowego, czy to sie kwalifikuje ? Jak myślicie ?
    Gwarancji nie potrzeba, ale musisz wypełnić formularz zgloszenia naprawy i wysłać razem z nim aparat kurierem do Serwisu. Szczegóły w tym wątku powyżej i na stronie serwisu.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orix Zobacz posta
    Nie trzeba gwarancji, a co do objawów to fioletowy zafarb i do tego przynajmniej u mnie - zdjęcia rozmazane częściowo lub w całości.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów