Dokładnie tak jest, ja wysłałem i naprawili nieodpłatnie aparat żony. Wysłałem Kurierem na koszt Serwisu i po 7 dniach dostałem naprawiony nie płacąc nicWymienili matrycę na koszt producenta.
Dokładnie tak jest, ja wysłałem i naprawili nieodpłatnie aparat żony. Wysłałem Kurierem na koszt Serwisu i po 7 dniach dostałem naprawiony nie płacąc nicWymienili matrycę na koszt producenta.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
[QUOTE=mlody911;844546]Koledzy a gdzie sprawdzić czy mija matryca A75 podlega wymianie? A co jeśli już po gwarancji?
Pozdrawiam.[/QUOT] Przychylam sie do pytania kolegi mój aparacik tez pewnego dnia wziął i sie zepsuł ot matryca siadła. Sprzęt jest po gwarancji jesli to ma jakieś znaczenie.
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
To wcale nie tak. Mysyłka do ekspertyzy na Żytnią odbywa sie za pomoca kuriera DPD - serwis ma z nimi podpisaną umowę i nic sie nie płaciPo oględzinach kwalifikują usterke jako powstałą z winy producenta i gwarancja nie jest potrzebna. Ja nie miałem
![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Nie kwestionuję tych faktów przecież. Ale dostałem czarno białym:
Witam,
W tych modelach aparatów została stwierdzona wada fabryczna przetwornika matrycy CCD i Canon zobowiązał się do darmowej wymiany tych wadliwych elementów. (jednym z objawów jest opisany przez Państwa przypadek)
Aparat należy dostarczyć do serwisu na swój koszt. Sprzęt może być wysłany drogą pocztową lub dowolną firmą kurierską. Do sprzętu prosimy nie dołączać akcesoriów tzn. akumulatora, karty pamięci itd. Prosimy natomiast o dołączenie dokładnego adresu zwrotnego, numeru telefonu oraz adresu e-mail. Formularz zgłoszeniowy mogą Państwo znaleźć na naszej stronie internetowej
http://www.e-csi.pl/pl/formularz_zgloszeniowy.html
Po 3-4 dniach od daty wysyłki prosimy o kontakt z Serwisem w celu uzyskania dokładnych informacji o statusie naprawy. Jeśli Dzieł Techniczny potwierdzi usterkę przetwornika zostanie on bezpłatnie wymieniony w ramach specjalnej gwarancji producenta. Koszt wysłania sprzętu do Klienta pokrywa Serwis.
Informujemy że taka usługa zgodnie z decyzją firmy Canon dostępna jest tylko dla klientów indywidualnych.
Z przyjemnością Państwa informujemy, iż w celu zwiększenia zadowolenia z naszych usług, proponujemy Państwu możliwość sprawdzenia STATUSU NAPRAWY SPRZĘTU.
http://www.e-csi.pl/pl/e_serwis.html
Kolejny staruszek Canon A 85 uratowany za free - wymiana matrycy.
27go - bm.wysłany a 29go mam go już w domu , bez zbędnych telefonów i kontaktów.
Kurier DHLu dostarczył mi do rak własnych.![]()
EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,
Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem
Rozumiem ze trzeba wypełnić formularz dla sprzętu pogwarancyjnego i z zaznaczona opcją odpłatnie?
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)