Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: 1Ds2 vs 1Ds3 - ISO

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie 1Ds2 vs 1Ds3 - ISO

Hej,

o ile w 1D3 na pewno ISO jest lepsze niż w 1Ds2 to jak wygląda sprwa z 1Ds3? Na papierze wygląda, że programowe jest 3200, czyli to samo co w 1Ds2. Jednak matryca się zmieniła itd itd. Jak to w praktyce wyglada?
    Czy ISO3200 w mark3 jest używalne? A jeżeli nie, to czy ISO1600 jest lepsze od 1600 w starszym bracie?

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Wysokie Iso(1600/3200) w 1ds3 jest lepsze od 1ds2 ( na oko o 1EV)
    IMO 3200 jak najbardziej używalne

Domyślnie

Możesz rzucić samplem jakimś na ISO3200? A najlepiej porównaniem do 1Ds2

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Widziałem u kumpla sample, naprawde roznica jest dość znaczna na korzyść 1ds3. Pzdr!

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

hmmm allxages rozwazasz zmiene 1ds mk II na 1ds mk III ??
    mi niedawno tez takie pomysly krecily sie po glowie a miedzy czasie jeszcze krazy obecnie 1d mk IV
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Domyślnie

Rozważam. A dokładnie to chce chyba dokupić 1D3 (na 1D4 mnie nie stać, albo raczej nie czuję żeby mi się to zwróciło). A jak kupię 1D3 to fajnieby było zamienić 1Ds2 na 1Ds3, co by nie wozić za sobą dwóch różnych ładowarek i szeregu baterii. A jak duża ładowrka do mark dwójki jest, to na pewno wiesz :-)

Ale całość operacji to sprawa chyba na najbliższe 3-4 miesiące, za dużo kosztów

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Możesz rzucić samplem jakimś na ISO3200? A najlepiej porównaniem do 1Ds2
    Aktualnie nie mam żadnego z tych korpusów;-)
    Żeby dokładnie porównać szumy musiał bym zrobić dwie takie same ekspozycje , inaczej to porównanie było by niemiarodajne
    Rozważasz zamianę na 1dsII na 1dsIII- imo nie warto , jeżeli kupisz 1D III jako dodatek kupił bym 5dII -te korpusy idealnie się uzupełniają

Domyślnie

Ale po co mi 5d2? Nie ma nic co mnie interesuje poza ciut lepszym ISO od 1ds3, za to 1ds3 ma dużo czego brak 5d2 (uszczelnienia, pancernosc, punkty AF, szybkosc AF, kompatybilne baterie z 1D3, ot pierwsze rzeczy ktore przychodza mi na mysl). Oczywiście myśle o używanej puszce.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ale po co mi 5d2? Nie ma nic co mnie interesuje poza ciut lepszym ISO od 1ds3, za to 1ds3 ma dużo czego brak 5d2 (uszczelnienia, pancernosc, punkty AF, szybkosc AF, kompatybilne baterie z 1D3, ot pierwsze rzeczy ktore przychodza mi na mysl). Oczywiście myśle o używanej puszce.
    Chodziło mi o to że mając 1dIII masz już szybkostrzelną uszczelnioną puszkę z dobrym AF do "zadań specjalnych" , myśląc o 5dII kierowałem się wyłącznie różnicą w cenie do 1dsIII ... a obrazek ten sam:wink:
    Ale jak widzę nie przyjmujesz kompromisów , to też bardzo dobre podejście "raz a dobrze"
    Pozdrawiam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    malo

Domyślnie

Czyli właściwie warto kupić 1ds3 czy 1ds2? Wiadomo, że różnica w cenie jest spora ale jednak do dzisiaj profesjonalni fotografowie używają mk2. I czy różnica w rozmiarze wyświetlacza przeszkadza?

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów