Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: 1Ds2 vs 1Ds3 - ISO

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pumbishon Zobacz posta
    do dzisiaj profesjonalni fotografowie używają mk2
    A takie stwierdzenia to na onecie czy gdzie wyczytałeś?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    malo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    A takie stwierdzenia to na onecie czy gdzie wyczytałeś?
    W różnych gazetach są portfolia, wywiady, podpisy pod zdjęciami. Wnioskuję z tego co widzę.

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pumbishon Zobacz posta
    W różnych gazetach są portfolia, wywiady, podpisy pod zdjęciami. Wnioskuję z tego co widzę.
    wynika to tylko z faktu ze dla niektorych kozysci z przejscia 1ds mk II na mk III sa zbyt male zeby doplacac x zl.
    Niewatpliwie 1ds mk III jest lepszy od mk II - o 1ev lepsza matryca, lepszy af, wiecej mpx, korekcja szkiel itd.
    Sa to rzeczy ktore niewatpliwie sie przydaja. Sam caly czas mysle o przesiadce na 1ds mk III bo cena ostatnio uzywek zrobila sie atrakcyjna.

pozdrawiam

ps:
    allxages i po zakupie przez Ciebie 1ds mk III czekam na relacje...
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Domyślnie

leci na serwer http://www.digifoto.pl/forum/1ds3.jpg

gorne iso 3200 i 1600
    dolne iso 3200 i 1600 odszumione nieco Lightroomem 3

Domyślnie

i jeszcze mala ciekawostka
    http://www.digifoto.pl/forum/1600.jpg

to tak dla tych ktorzy mysla o drugiej puszce do dsa na backup

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Conik Zobacz posta
    i jeszcze mala ciekawostka
    http://www.digifoto.pl/forum/1600.jpg

to tak dla tych ktorzy mysla o drugiej puszce do dsa na backup
    Nie jestem specjalistą od szumów, ale czy dobrze widze że 1Ds3 mniej szumi niż 5D1 ? Bo rozumiem, że to stara piątka...

Domyślnie

per pixel jest imo to samo po przeskalowaniu do 12 mpix jest lepiej
    nie mialem na celu udowadnianie czegokolwiek tylko porownanie iso starej piatki i 1dsIII
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ps. wyslalem Ci linka do zdjec jedynki
    Ostatnio edytowane przez Conik ; 10-07-2010 o 00:27 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Generalnie, którą jedynką warto się zainteresować ( 1Ds mark II czy 1D mark III), jeżeli jest już stara i nowa piątka w torbie?
    Przeznaczenie głównie ślubne.
    Jedna piątka do sprzedania pewnie pójdzie, a ponieważ obraz ze starej czasami bardziej mi się podoba, jeszcze nie wiem z którą bym się rozstał.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focus Zobacz posta
    Generalnie, którą jedynką warto się zainteresować ( 1Ds mark II czy 1D mark III), jeżeli jest już stara i nowa piątka w torbie?
    Przeznaczenie głównie ślubne.
    Jedna piątka do sprzedania pewnie pójdzie, a ponieważ obraz ze starej czasami bardziej mi się podoba, jeszcze nie wiem z którą bym się rozstał.
    Mam starą 5 i 1 DS II, oba sie dobrze uzupełniają, choć coraz częściej myślę o zmiane na 1dsIII brakuje ISO w mkII.
    pzdr
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Domyślnie

ISO lepsze w 1DS MK III czasem porównywalne to zależy od otoczenia ??? dziwnie to może zabrzmieć i wtedy jak zmniejszy się do rozmiaru DS MK II wypada dużo lepiej...
    Reasumując jestem pewien że ISO lepsze w 1 DS MK III. Napewno 3200 "używalne" a 1600 jest lepsze zresztą conik podał wyczerpujący przykład.

Powiem tak Panowie. Bo nie wiem w czym problem. Jesli ktos ma kase w nadmiarze to niech kupuje 1Ds Mk III (proste). Jesli ktoś szuka kompromisów jakość cena i nie zarabia kokosów na fotografii To 5D Mk 1 plus 1D Mk III to bardzo dobre rozwiązanie. A jeśli kasy więcej To 5D Mk II do zdjęć "spokojnych" (zresztą bardzo dobry sprzęt pomimo narzekań "idealnych fotografów") i 1D Mk III. Na koniec dla ludzi zawodowo zajmujących się fotografią zarabiających wiekszą kasę. 1DS MK III i 5D MK II (ten drugi dla zmniejszenia zakwasów ). To chyba wyczerpująca odpowiedź ???

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów