Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Problem z instalacją Update`a do Wireless File Transmiter

Miasto
    Śląsk

Domyślnie Problem z instalacją Update`a do Wireless File Transmiter

Czesc,

Mma problem z instalacją Update`a do Wireless File Transmiter w Canonie 1D Mark IV. Sciągnąlem ze strony Canon rzeczony update, nagrałem na karte i chciałem zainstalowac zgodnie z procedurą opisana na stronie czyli nagralem rozpakowany plik na sformatowana karte, podlaczylem Wireless File Transmiter, nacisnalem w menu aktualna wersje oprogramowania i w sumie wtedy powinna sie chyba zainstalowac nowa wersja, prawda? A wyskakuje informacja: "Memory card containing firmware is requires to update", ataki wlasnie update jest wlasnie na wlozonej karcie Czy ktos sie spotkal z takim probleme?
    Bez tego updat`u nie da sie polaczyc bezprzewodow z laptopem.
    Bede wdzieczny za sugestie. Z gory dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam,Marcin

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martinn Zobacz posta
    Sciągnąlem ze strony Canon rzeczony update, nagrałem na karte (...)
    Bede wdzieczny za sugestie.
    A co dokładnie nagrałeś na kartę? Może najpierw trzeba rozpakować? I czy na pewno w dobre miejsce skopiowałeś bo czasem jakieś foldery się poplączą.

Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Czesc,

Na karte nagralem rozpakowany plik z rozszerzeniem *.upd. Zgralem to do katalogu glownego na sformatowanej karcie (po sformatowaniu na karcie pojawily sie jak zwykle dwa katalogi DCIM i MISC, ale plik nagralem rownolegle obok tych katalogow).

Pozdrawiam,Marcin

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

A może warto spróbować tradycyjnie, tzn wgrać plik update przez prosty czytnik kart lub za pomocą kabla i dopiero instalować. Możliwe że wyskakuje jakiś błąd podczas przesyłu bezprzewodowym przekaźnikiem plików.

Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Czesc,

Ja wlasnie dokladnie tak robie. Update rozpakowany jest na karcie i takowa wsadzam do aparatu. NIe wysylam update`u bezprzewodow, bo bez tego upadtee`u bezprzewodowsc nie dziala. Jakies sugestie?

Pozdrawiam,Marcin

Uprawnienia umieszczania postów