Zamieszczone przez gwozdzt
no to teraz dodaje, ze tylko zoom mnie interesujeza czesto krece ta rura, zeby miec stalke
![]()
Zamieszczone przez gwozdzt
no to teraz dodaje, ze tylko zoom mnie interesujeza czesto krece ta rura, zeby miec stalke
![]()
Też tak kiedyś myślałemZamieszczone przez nastier
![]()
PS. masz niezłą stronkę... no i jesteś z Lublina - poznaję pewne miejsca![]()
SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa
Mam prośbę do posiadaczy Sigmy 17-70 2.8-4.5 DC i canonowego KITa. Czy moglibyście zrobić kilka zdjęć w ramach testu porównawczego?
Wiem, że w necie jest sporo sampli i jednego, i drugiego modelu, ale chciałbym zobaczyć różnice przy tych samych ujęciach - bo wtedy łatwiej wyciągnąć wnioski jak duża jest ta różnica. (Głównie chodzi mi o przykłady zdjęć na szerokim kącie przy pełnej dziurze).
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)
Sigma 17-70 - poczytaj test na optycznych... Ja mam to szkło i jestem happy - dla amatora wystarczy. W sieci też sporo opinii o tym słoiku - pozytywnych jeśli nie jest się onanistą sprzętowym - zresztą na to trzeba mieć kasę... Jest w miarę szeroko (jedynie winieta na pełnej dziurze przy ogniskowej 17mm, ale od czego PS), makro też nienajgorsze, bokeh w miarę... Fakt, nie eLka, ale jak Cie nie stać albo nie czujesz potrzeby... Wybór należy do Ciebie...
P.S. Sampli już nie daję, dałem kiedys i... to był ostatni raz. Zresztą kita już sprzedałem... więc nie mogę spełnić Twojej propozycji.
czytalem, czytalem.
Tylko wiesz, nigdzie nie mialem takiego bezposredniego porownania fotek (tych samych ujec) KIT vs Sigma. A to byloby dla mnie bardzo wartosciowe - pewnie wnioslo by wiecej niz przeczytanie tych testow.
Wiec jesli ktos dysponuje KITem i ta Sigma, to moja prosba o fotki jest nadal aktualna.
a ja polecam moja sigme 17-70 ogniskowe przyjemne, a i swiatlo nienajgorsze
fotki na www.mm.pl/~adam.ch
5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568
Dzieki.
Ale czy moglbys zrobic test o ktory prosilem (widze w stopce, ze masz ku temu sprzet)?
Zrob prosze kilka ujęć Simgą i te same KITem. I udostepnij je bez obrobki. Bo to dopiero da mi porownanie na ktorym mi zalezy. (chodzi glownie o szerkoki kat i pelna dziure)
adam...80 % tych fotek to mydło...niestety ten obiektyw jest bardzo średni ja poleciłbym kit+tamron 28-75
Canon EOS Rebel; Canon Pixma 4500
fakt - mi tez te fotki sie nie podobaja, choc nie wiem, czy wine zrzucac na obiektyw.
I miedzy innymi do tego potrzebny mi test o ktorym wspominalem.
28-75 - za waski jak dla mnie. A mi chodzi przede wszystkim o wymiane sprzetu w zakresie 17-30. Acz to, ze przy tej Sigmie jest to az 70 - traktuje jako bardzo mily i wartosciowy dodatek.