Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 67

Wątek: co zamiast kita?

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    No, w sumie tak :-) Nigdzie nie było, że to musi być zoom.
    Skoro już w tym kierunku idziemy, to ja bym jako stały "standardzik" zaproponował EF28/1,8 lub tańsza wersję EF28/2,8, bądz też Sigmę 30/1,4 :-)

no to teraz dodaje, ze tylko zoom mnie interesuje za czesto krece ta rura, zeby miec stalke
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Bywalec Awatar Smaczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier
    no to teraz dodaje, ze tylko zoom mnie interesuje za czesto krece ta rura, zeby miec stalke
    Też tak kiedyś myślałem
    PS. masz niezłą stronkę... no i jesteś z Lublina - poznaję pewne miejsca

SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smaczny
    Też tak kiedyś myślałem
    PS. masz niezłą stronkę... no i jesteś z Lublina - poznaję pewne miejsca

niestety, jestem na etapie, na ktorym nie potrafie obejsc sie bez zmiennej ogniskowej. moze kiedys...

dzieki bardzo za mile slowo, niedlugo planuje gruntowna przebudowe - ta wersja znudzila mi sie i jest jak na mnie dosc srednia
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Mam prośbę do posiadaczy Sigmy 17-70 2.8-4.5 DC i canonowego KITa. Czy moglibyście zrobić kilka zdjęć w ramach testu porównawczego?

Wiem, że w necie jest sporo sampli i jednego, i drugiego modelu, ale chciałbym zobaczyć różnice przy tych samych ujęciach - bo wtedy łatwiej wyciągnąć wnioski jak duża jest ta różnica. (Głównie chodzi mi o przykłady zdjęć na szerokim kącie przy pełnej dziurze).
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Sigma 17-70 - poczytaj test na optycznych... Ja mam to szkło i jestem happy - dla amatora wystarczy. W sieci też sporo opinii o tym słoiku - pozytywnych jeśli nie jest się onanistą sprzętowym - zresztą na to trzeba mieć kasę... Jest w miarę szeroko (jedynie winieta na pełnej dziurze przy ogniskowej 17mm, ale od czego PS), makro też nienajgorsze, bokeh w miarę... Fakt, nie eLka, ale jak Cie nie stać albo nie czujesz potrzeby... Wybór należy do Ciebie...
    P.S. Sampli już nie daję, dałem kiedys i... to był ostatni raz. Zresztą kita już sprzedałem... więc nie mogę spełnić Twojej propozycji.

Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

czytalem, czytalem.

Tylko wiesz, nigdzie nie mialem takiego bezposredniego porownania fotek (tych samych ujec) KIT vs Sigma. A to byloby dla mnie bardzo wartosciowe - pewnie wnioslo by wiecej niz przeczytanie tych testow.

Wiec jesli ktos dysponuje KITem i ta Sigma, to moja prosba o fotki jest nadal aktualna.

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

a ja polecam moja sigme 17-70 ogniskowe przyjemne, a i swiatlo nienajgorsze
    fotki na www.mm.pl/~adam.ch
    5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Dzieki.
    Ale czy moglbys zrobic test o ktory prosilem (widze w stopce, ze masz ku temu sprzet)?

Zrob prosze kilka ujęć Simgą i te same KITem. I udostepnij je bez obrobki. Bo to dopiero da mi porownanie na ktorym mi zalezy. (chodzi glownie o szerkoki kat i pelna dziure)

Coś już napisał Awatar szymcik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

adam...80 % tych fotek to mydło...niestety ten obiektyw jest bardzo średni ja poleciłbym kit+tamron 28-75
    Canon EOS Rebel; Canon Pixma 4500

Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

fakt - mi tez te fotki sie nie podobaja, choc nie wiem, czy wine zrzucac na obiektyw.
    I miedzy innymi do tego potrzebny mi test o ktorym wspominalem.

28-75 - za waski jak dla mnie. A mi chodzi przede wszystkim o wymiane sprzetu w zakresie 17-30. Acz to, ze przy tej Sigmie jest to az 70 - traktuje jako bardzo mily i wartosciowy dodatek.

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów