Strona 13 z 31 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 303

Wątek: Ogromny problem z fotografem ślubnym - pomóżcie

Domyślnie

Hubi78, czy mógłbyś pokazać choć z 10 zdjęć z tego tysiąca? Dziesięć najlepszych?

Z opisu wynika, że fotograf zrobił wszystko co do niego należało (a nawet więcej), a niezadowolenie autora wątka wynika wyłącznie z jego winy (a więc niewłaściwego wyboru, połączonego z przegiętymi oczekiwaniami). Nie można oczekiwać nie wiadomo czego od maturzysty za 700 zł, tak samo ja nie można oczekiwać, że kupując "szynkę" w Biedronce dostanie się szynkę.

Domyślnie

Z fotografa za 600zł zrezygnowałem. Album kosztował mnie 4200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubi78 Zobacz posta
    Sam miałem ślub całkiem niedawno i fotografa za 600zł i mimo że widziałem jego zdjęcia które są na przyzwoitym poziomie to strasznie spodobały mi się album panoramiczny w którym było 140 zdjęć. Oprócz tego dostałem około 1 tys zdjęć na płytach do tego zażyczyłem sobie zdjęcia w Rawach.
    Ajć! Ja też miałem ślub i fotografa, którego portfolio było ok, zaplecze sprzętowe mnie powaliło (jak na owe czasy - rok 2006, 5d i torba pełna szkiełek)... problem w tym, że przysłał łba* z 350d + kit :-?

Naszego albumu boję się do dnia dzisiejszego jak diabeł wody święconej

Od tego czasu mam "uraz" do fotografów robiących 130 wesel w roku :wink:

... *łeb = "fotograf weselny" w trybie auto ze sterczącą, wbudowaną lampą

Bywalec Awatar BRS
    Miasto
    Gród Kraka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    O jeszcze lepiej , 600 zł i 1000 zdjęć .... kto przebije ?

Ten zawód jest śliski wtedy kiedy ktoś komuś za dużo na obieca i ma o swoje zbyt wygórowane mniemanie.
    niewiem czy to sie da przebic.... to chyba ktos robil dla czystej frajdy a nie zarobku
    Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
    http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

Domyślnie

Chyba źle opisałem sprawe. Z fotografa za 600zł zrezygnowałem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No tak , źle zrozumiałem.

BRS , da się przebić , wejdź sobie choćby na Allegro
    no comment...

Domyślnie

Nie wiem ile mój brat dostał zdjęć od fotografa ale przypuszczam że około 600 max 800 ślub miał dwa lata temu zapłacił za to 500zł. Wiem że dla wielu to troche smieszna cena i mała ale ten facet jest z zawodu Strażakiem i dorabiał sobie w ten sposób. Zdjęcia robił naprawde dobre aczkolwiek zawsze mozna coś zmienić i poprawić.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

..... Oprócz tego dostałem około 1 tys zdjęć na płytach do tego zażyczyłem sobie zdjęcia w Rawach.....

Hmmmmmm... 1k pstryków raczej. Z 8 godzin pstrykania to wychodzi dwa zdjęcia na minute. To raczej trudno nazwać zdjęciem albo "przemyślanym kadrem". Jakoś dla mnie to leży bliżej "cameruna" niż fotografa. 30-40 zdjęć dla młodych to ma jakiś sens. Z całości może ze sto - myślę o plenerze, przygotowaniach, kościele i weselisku. Powyżej setki to bezsens. Tego jeden fotograf nie jest w stanie zrobić sensownie. Podkreślam sensownie bo o dobrze to nawet nie myślę. Do tego żeby "mieć 1000000 zdjęć to fotograf niepotrzebny. Wystarczy wujek i brat lub siostra z kompaktem.

Ktoś dał RAWy? Ten ktoś albo jest dobrym znajomym albo się zupełnie nie szanuje.

Mój osobisty pogląd na toto jest taki, że to fotograf ma zadbać o estetykę i (czasem) przekonać młodych do takich a nie innych ujęć. Młodzi wybierają fotografa na bazie jego portfolio i decydują się na "styl", taki "ogólny styl zdjęć". Fotograf ma im to zapewnić i tyle.

HDRy to (po mojemu) "letkie przegięcie". Ślub to reportaż, mniej lub bardziej ahrtystyczny ale jednak reportaż i tu HDR pasuje jak pięść do nosa.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Domyślnie

hmm kolego jesteś w błędzie bo Przygotowania do slubu były, ślub, wesele do tego plener na który zmarnowaliśmy 1 dzień....Nie liczyłem ich co do sztuki może było 900 może 800 ale jak na kogoś kto robi Nikonem D3 i ma 20 lat doswiadczenia nie sądze żeby pstrykał sobie od tak żeby licznik zapełnic
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ja nie robiłem pleneru w dzień ślubu uważam to za totalny bezsens no ale każdy sam decyduje....Moja impreza trwała od 14 licząc przygotowania do 2 w nocy to wychodzi 12 godzin a nie 8 nie licząc dnia na plener
    Ostatnio edytowane przez Hubi78 ; 05-07-2010 o 21:05 Powód: Automerged Doublepost

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

hmm kolego jesteś w błędzie ...
    Nie sądzę. Patrząc na to ile zdjęć oddają ci naprawdę dobrzy to... nawet nie ma o czym dyskutować.

.... do tego plener na który zmarnowaliśmy 1 dzień....
    Aaaaa.... no tak. Zmarnowaliście. No jeśli tak to się zgadzam. :-P
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ........Moja impreza trwała od 14 licząc przygotowania do 2 w nocy to wychodzi 12 godzin a nie 8 nie licząc dnia na plener
    Nie licz czasu ile trwała impreza a ile czasu fotograf robił zdjęcia. Nie licz "strzałów" z D3 a 10 sek jako 10 10 - to dalej jedno ujęcie z ewentualnym wyborem tego na którym panna ma otwarte oczy albo nie ma głupiego grymasu na twarzy.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 05-07-2010 o 21:08 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Strona 13 z 31 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów