Pokaż wyniki od 1 do 10 z 303

Wątek: Ogromny problem z fotografem ślubnym - pomóżcie

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar bogdfun

Domyślnie

Beznadzieje. Takie opowieści przyprawiają mnie o taką złość, jak jasna cholera.. Kto może się spodziewać, że gość który w miarę rozsądnie się wypowiada, ma swój własny kramik fotograficzny ze studiem w centrum miasta, do tego dysponuje całkiem spoko aparacikiem/aparacikami i kilkoma "nietanimi" szkiełkami będzie Ci wywijał jakiekolwiek numery? I nie ma znaczenia tutaj CENA - każdy chce żeby było tanio i dobrze. Jak sie nie da tanio - trudno, ale musi pozostać DOBRZE! Na swojej skórze doświadczyłem drobnomieszczańskiego cwaniactwa śmiesznego gościa z Ełku. Jedynie cudem i utrzymaniem nerwów na wodzy zawdzięczam fakt, że stałem się posiadaczem wszystkich zdjęć na płycie - co przed wykonaniem usługi było sprawą bezproblemową ("jakoś się dogadamy"). Sprawą problemową stało się, kiedy chciałem dostać płytę. Zdjcia okazały się mierne (lepsze ujęcia łapali goście weselni), a zdjęcia na płycie otrzymałem skompresowane. Ktoś mi powie - normalna sprawa. Otóż - NIE - nienormalna sprawa. Co innego szeroko pojęty interes autora zdjęć, a co innego zadowolenie klienta (skąd pomysł że te dwie sprawy mogą się rozjechać.?)

Do autora tekstu - ja mało nie przeskoczyłem przez "bufet" u tego gościa, i nie skopiowałem sobie zdjęć sam. Czasami jak już nic nie pomaga - warto dla zaspokojenia własnej próżności (i sumienia na przyszłość) zastosować rozwiązania "niekonwencjonalne". Ale - jest jeszcze druga sprawa - jeśli on twierdzi, że te 150 które dał - są best of the best - to moze faktycznie lepiej dać sobie spokój i jedynie przyłożyć się do odpowiedniej reklamy dla gościa. Ten dzień i tak pozostanie najważniejszy w Waszym życiu - bez względu na to czy będziecie mieli z niego zdjęcia - czy nie..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeśli zaś chcesz za wszelką cenę brnąć w temat - możesz zwrócić się z prośbą o pomoc do rzecznika ochrony praw konsumenta (koniecznie w miejscowości, w której się rzecz dzieje), lub oskarżyć fotografa z powództwa cywilnego (straty moralne wyrządzone złą jakością zdjęć z uroczystości weselnej). Niestety w obu przypadkach nie będzie łatwo. Jednak nie jest to sprawa beznadziejna..
    Ostatnio edytowane przez bogdfun ; 03-07-2010 o 07:17 Powód: Automerged Doublepost
    500D, 18-55-250, Hoya Pro1 Digital

Uprawnienia umieszczania postów