Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Artur Tabor nie żyje :(

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie Artur Tabor nie żyje :(

http://www.zwierzpospolita.pl/aktualnosci.php?id=50

Właśnie otrzymaliśmy tragiczną wiadomość o śmierci naszego przyjaciela i jednocześnie autora większości fotografii dzikich zwierząt prezentowanych na wystawie "Zwierzpospolita Polska". Artur Tabor nie żyje. Zmarł w Mongolii, dokąd udał się na swoją kolejną wyprawę. Wyruszył na kilka dni przed otwarciem naszej plenerowej ekspozycji w Gdańsku. Rozmawialiśmy z nim niespełna dwa tygodnie temu, wspólnie planowaliśmy spotkanie w Trójmieście w drugiej połowie lipca. Wiadomość o śmierci Artura wstrząsnęła nami do głębi. Był on niezwykle ciepłym i życzliwym człowiekiem, wielkim miłośnikiem przyrody i wszystkiego co swojskie, proste i naturalne. Miał wiele pasji, z których największą było fotografowanie przyrody. Razem z żoną i córką zmarłego pogrążamy się w głębokim żalu. Artur, będzie nam Ciebie brakowało!

Przyjaciele z Fundacji Dzika Polska

Domyślnie

Znajomy miał okazję poznać go, kiedy pracował w Nadbużańskim Parku Krajobrazowym. Również wypowiadał się o nim bardzo życzliwie. Wielka szkoda, zostawił po sobie masę wspaniałych zdjęć. Był jednym z niewielu fotografów przyrody, których nazwisko utkwiło mi w pamięci, z racji tego co i jak fotografował.

Wiadomo jak zginął? Chociaż to już mniej istotne ...

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

To co sie slyszy to ponoc zlamala sie galaz i spad na skale.
    To takie "szokujace" bo Artur jak malo kto wchodzil czesto na drzewa, budawal tam ukrycia.

Domyślnie Pamięci Artura

Bardzo trudno pogodzić się z Tą stratą. Znałem Artura od wielu lat, był doskonałym przyjacielem. Gościłem Go wielokrotnie w Toruniu na wielu Imprezach poświęconych fotografii przyrodniczej. Był Gościem dwóch edycji Festiwalu Fotografii Przyrodniczej "Sztuka Natury". W tym roku miał pojawić się na Festiwalu z materiałem w Białorusi i Ukrainy.
    Będzie nam Ciebie bardzo brakować Arturze!!!!!!!!!!

Domyślnie

Kiedy przeczytałem tytułowego posta, ta informacja od razu przypomniała mi wypadek słynnego "łowcy krokodyli" Steve'a Irwina. Artur był podobnym pasjonatem, może jedynie obiekty zainteresowań trochę mniej groźne. Obaj zginęli robiąc to co kochali.

Domyślnie

Rip[*]
    C 5D II, 24-70, 70-200 etc...

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

[']

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

żył dla swojej pasji... piękne życie... niech spoczywa w pokoju...
    Canon 855D + 8-200mm f4

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów