NK jest zdesperowana, aby zatrzymać użytkowników - wczoraj minął ostatni dzień, w którym miałem zaakceptować wszystkie zgody (oczywiście tego nie zrobiłem), a dziś dostałem taką oto wiadomość od Nasza Klasa sp. z o.o. (konto oficjalne):
Informacje o wydłużeniu czasu na akceptację zgód
Użytkowniku!
Dziękujemy Ci za przyjęcie nowego regulaminu, prosimy jednocześnie byś ponownie rozważył zaakceptowanie proponowanych zgód. Wyrażenie zgód jest niezbędne do tego, byśmy mogli zaoferować Ci nowe usługi. Do tej pory z gier na NK skorzystały już 3 miliony osób, a liczba i różnorodność gier ciągle rośnie, więc z pewnością będziesz mógł znaleźć wśród nich interesujące Cię propozycje. Oprócz gier będziemy niebawem wdrażać kolejne opcje (grupy zainteresowań, widżety, wersję serwisu na komórki), które mogą spotkać się z Twoim uznaniem i urozmaicić przebywanie w nk.pl.
Jeszcze raz pragniemy Cię zapewnić, że wbrew plotkom, jakie mogły do Ciebie dotrzeć z niektórych mediów, żadne Twoje zdjęcie i dane nie zostaną przekazane reklamodawcom. Nie zobaczysz swojej podobizny na kubku, smyczy, plakacie czy w jakimś czasopiśmie. Udzielone przez Ciebie dobrowolnie zgody nie zmieniają tego stanu. NK nigdy nie działała i nie będzie działać w ten sposób. Twoje zdjęcie główne, jeśli skorzystasz z opisanych gier, będzie mogło przedstawiać Cię innym graczom. Podobnie będzie się to działo w grupach czy innych funkcjonalnościach, jeśli zdecydujesz ich użyć.
Postanowiliśmy przesunąć termin wprowadzenia usługi grupy, aby wydłużyć Ci czas, w którym możesz podjąć decyzję, ponieważ zależy nam na Twoim uczestnictwie w portalu. Ponadto wiele osób, spośród tych, które nie zaakceptowały jeszcze zgód, prosiły o dodatkowy okres do namysłu, tak więc spełniamy tę prośbę. Zachęcamy do pozostania w serwisie i korzystania ze wszystkich jego możliwości.
Pozdrawiamy,
zespół nk.pl