Pokaż wyniki od 1 do 10 z 81

Wątek: Nowy regulamin NK - Nasza Klasa

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Facebook'a nikt nie czuje na początku, ale trzeba trochę sie z tym obyć i naprawdę widać przewagę. Dla mnie możliwość wrzucenia ciekawych linków itp. na fb prosto ze strony źródłowej, bez potrzeby wchodzenia bezpośrednio na fb i wklejania tego linku to świetna sprawa. Jeśli ma sie w znajomych dużo ludzi o podobnych zainteresowaniach, gustujących w podobnej muzyce itp. to super opcja. Podobnie ma sie rzecz jeśli chodzi o informacje o ciekawych eventach i zbieraniu informacji kto sie pojawi. Mając w znajomych sklepy internetowe, w których często robię zakupy np. ubrania, to wystarczy, że wejdę na fb i od razu widzę co nowego w ofercie, jakie ceny, promocje. Często jakieś proste konkursy na fb, dzięki którym w prosty sposób można wygrać kod rabatowy w danym skepie. I to wszystko na jednym portalu, nie muszę sprawdzać ogromu stron żeby dowiedzieć się co nowego, wystarczy, że regularnie wchodzę na fb i wiem wszystko. Nie wspominam o ogromie mniej, lub bardziej śmiesznych aplikacji i quizów, które rozwiązywane przez większą liczbę znajomych tworzą ciekawą rozrywkę. Fakt, ze wrzucam wpis z daną propozycją na wieczór, czy wyjazd i mam pewność, że zobaczą to wszyscy znajomi to też świetna sprawa.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    Facebook'a nikt nie czuje na początku, ale trzeba trochę sie z tym obyć i naprawdę widać przewagę. Dla mnie możliwość wrzucenia ciekawych linków itp. na fb prosto ze strony źródłowej, bez potrzeby wchodzenia bezpośrednio na fb i wklejania tego linku to świetna sprawa. Jeśli ma sie w znajomych dużo ludzi o podobnych zainteresowaniach, gustujących w podobnej muzyce itp. to super opcja. Podobnie ma sie rzecz jeśli chodzi o informacje o ciekawych eventach i zbieraniu informacji kto sie pojawi. Mając w znajomych sklepy internetowe, w których często robię zakupy np. ubrania, to wystarczy, że wejdę na fb i od razu widzę co nowego w ofercie, jakie ceny, promocje. Często jakieś proste konkursy na fb, dzięki którym w prosty sposób można wygrać kod rabatowy w danym skepie. I to wszystko na jednym portalu, nie muszę sprawdzać ogromu stron żeby dowiedzieć się co nowego, wystarczy, że regularnie wchodzę na fb i wiem wszystko. Nie wspominam o ogromie mniej, lub bardziej śmiesznych aplikacji i quizów, które rozwiązywane przez większą liczbę znajomych tworzą ciekawą rozrywkę. Fakt, ze wrzucam wpis z daną propozycją na wieczór, czy wyjazd i mam pewność, że zobaczą to wszyscy znajomi to też świetna sprawa.
    A głównym celem tego wszystkiego jest pozostawać ciągłym konsumentem ....kupować, kupować, kupować. No a gdzie refleksja nad być - czy tylko "mieć" ma ją zastąpić? Promocje, ceny, oferty ... jak chcę to patrzę i bez FB. Cały ten FB to nowoczesna wizja "wielkiego brata", z którym mi chyba nie po drodze.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    A głównym celem tego wszystkiego jest pozostawać ciągłym konsumentem ....kupować, kupować, kupować. No a gdzie refleksja nad być - czy tylko "mieć" ma ją zastąpić? Promocje, ceny, oferty ... jak chcę to patrzę i bez FB. Cały ten FB to nowoczesna wizja "wielkiego brata", z którym mi chyba nie po drodze.
    Z tego co tu czytam, to FB ulatwia komunikacje z wieloma odbiorcami - ze znajomymi, sklepami. Robisz to w jednym miejscu zamiast skakac po dziesiatkach stron.

Konsumentem moze i sie pozostaje uzywajac FB - ale jest jeszcze cala reszta dnia gdzie mozna robic cos zupelnie innego

Bywalec
    Miasto
    Racibórz-Schoonhoven

Domyślnie

A co to ma wspólnego z fotografią?
    Nabijamy sobie tutaj posty czy jak?
    fotografia
    akwarystyka

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ahaed Zobacz posta
    Tak nabijamy - duza ilosc postow to mega lans i cos co mnie podnieca. Jak napisze 100 postow na dobe to moge spokojnie isc spac. Miejsca na serwerze nie ubedzie znacznie od kilku postow - wiec nie ma co sie tak burzyc.

Bywalec Awatar BRS
    Miasto
    Gród Kraka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ahaed Zobacz posta
    wkoncu nasza klasa opiera sie na "sweet fociach" wiec powiazanie jest:P

a co do zmian......
    zawsze mialem tylko lewe konto do podgladania,wiec roznicy mi to niezrobilo
    ale przyznam sie ze czekalem az wymysla cos co dobije ten portal
    Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
    http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

Bywalec
    Miasto
    Racibórz-Schoonhoven

Domyślnie

Oj dobra już.
    Przecież się nie "burzę"
    fotografia
    akwarystyka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BRS Zobacz posta
    wkoncu nasza klasa opiera sie na "sweet fociach" wiec powiazanie jest:P

a co do zmian......
    zawsze mialem tylko lewe konto do podgladania,wiec roznicy mi to niezrobilo
    ale przyznam sie ze czekalem az wymysla cos co dobije ten portal
    I co ? wymyślą? Bo to teraz to burza w szklance wody (szczegóły u Olgierda).
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Dopiero zaczyna Awatar poko
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Facebook podobno ma podobne zapisy w regulaminie tylko wprowadzane po cichu bez szumu przy okazji innych zmian. Nie wczytywałem się osobiście głębiej w regulamin, ktoś może potwierdzić?
    Z tego co słyszałem nk twierdzi, że jak do tej pory odsetek osób likwidujących konta po ostatnich zmianach wynosi ok 1%.

Uprawnienia umieszczania postów