Trafiłeś w sedno, też mam taką nadzieje ...
Piny nie są raczej powyginane (przynajmniej jak na moje oko i oko serwisu pod fotoitem). W www.fototelektronik.pl powiedzieli mi oczywiscie, zebym odeslal jak po "zrestartowaniu" nie bedzie dalej dzialac, tyle, ze to znowu kurier i czekanie.
Oni sprawdzali zdjęcia pod kątem czystości matrycy bezposrednio na ekranie kompa (tak mi powiedzieli), przez jakis kabel, wiec przyznali, ze sprawnosci współpracy z kartą nie sprawdzili, chodź koleś się dziwił, że coś takiego się stało.
W poniedzialek zaniose na żytnią, tam mi najbliżej i "diagnoza" jest bezpłatna.Jak naprawa będzie droga to odeślę do fotoelektronika.
W każdym razie dzieki za rady ;-)
Canon, Sigma, Tamron, Manfrotto ...
Sprzedam: Sigma 18-50 2.8 EX DC Macro, Grip BG-E3 do 400D.
Dla zainteresowanych zakończe, ze sie w koncu sie udało ...
W canonie naprawili mi tą kartę tego samego dnia i kolejne 150 zeta. Przy okazji sie jednak okazało, że w fotoelektroniku nie dokońca mi wyczyścili przestrzeń między filtrem i matrycą i są małe paproszki. Jednak niezauważalne do F10, no i mi obiecali, ze jak bede mial potrzebe i czas to mi to jeszcze raz wyczyszcza, wiec trzymam za slowo.
Z nowosci to mi sie jeszcze oderwało lustro w ubiegły weekend przy robieniu fotek, wiec myslalem, ze ten aparat wrzuce do ogniska ... Na szczescie w poniedzialek zaniosłem na Żytnią, i tutaj pokłony dla "starej dobrej Żytniej", okazało się, że lustro jeszcze jest na jakiejś specjalnej gwarancji i mi to nieomal od ręki naprawili tego samego dnia, mimo, że miało być do 12 dni roboczych;-)
Pozostaje mi przypuszczać, że ta darmowa naprawa to tzw. punkt zwrotny w ostatniej długiej drodze, którą przeszedłem z aparatem ;-)
Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dzieki za pomoc!
No to istny horror! A co do izopropanolu i "patyczków" czy naszych szpatułek do to czyszczenia matryc ,to istnieje jakieś g....o,którym powlekają niektóre szpatułki czy patyczki i które potrafi rozpuszczać się w izopropanolu,w efekcie zamiast czyścić matrycę paćkacie ją tym "impregnatem" do woli.