Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 54 z 54

Wątek: Plamy na matrycy 5d, pomocy!!!

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Poprzednik dobrze mówi, sprawdź czy styki nie pozaginane ale zanim zaczniesz prostować dzwoń do serwisu. Jest ryzyko, że pin pęknie w czasie prostowania, więc może serwis zgodzi się to naprawić w ramach gwarancji na poprzednią naprawę. Mam nadzieję, że nie znienawidzisz tego aparatu i w końcu uporasz się ze wszystkimi przygodami.

Coś już napisał Awatar Jedrzej79
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghosthunter Zobacz posta
    Mam nadzieję, że nie znienawidzisz tego aparatu i w końcu uporasz się ze wszystkimi przygodami.
    Trafiłeś w sedno, też mam taką nadzieje ...

Piny nie są raczej powyginane (przynajmniej jak na moje oko i oko serwisu pod fotoitem). W www.fototelektronik.pl powiedzieli mi oczywiscie, zebym odeslal jak po "zrestartowaniu" nie bedzie dalej dzialac, tyle, ze to znowu kurier i czekanie.
    Oni sprawdzali zdjęcia pod kątem czystości matrycy bezposrednio na ekranie kompa (tak mi powiedzieli), przez jakis kabel, wiec przyznali, ze sprawnosci współpracy z kartą nie sprawdzili, chodź koleś się dziwił, że coś takiego się stało.
    W poniedzialek zaniose na żytnią, tam mi najbliżej i "diagnoza" jest bezpłatna.Jak naprawa będzie droga to odeślę do fotoelektronika.

W każdym razie dzieki za rady ;-)
    Canon, Sigma, Tamron, Manfrotto ...

Sprzedam: Sigma 18-50 2.8 EX DC Macro, Grip BG-E3 do 400D.

Coś już napisał Awatar Jedrzej79
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dla zainteresowanych zakończe, ze sie w koncu sie udało ...
    W canonie naprawili mi tą kartę tego samego dnia i kolejne 150 zeta. Przy okazji sie jednak okazało, że w fotoelektroniku nie dokońca mi wyczyścili przestrzeń między filtrem i matrycą i są małe paproszki. Jednak niezauważalne do F10, no i mi obiecali, ze jak bede mial potrzebe i czas to mi to jeszcze raz wyczyszcza, wiec trzymam za slowo.
    Z nowosci to mi sie jeszcze oderwało lustro w ubiegły weekend przy robieniu fotek, wiec myslalem, ze ten aparat wrzuce do ogniska ... Na szczescie w poniedzialek zaniosłem na Żytnią, i tutaj pokłony dla "starej dobrej Żytniej", okazało się, że lustro jeszcze jest na jakiejś specjalnej gwarancji i mi to nieomal od ręki naprawili tego samego dnia, mimo, że miało być do 12 dni roboczych;-)
    Pozostaje mi przypuszczać, że ta darmowa naprawa to tzw. punkt zwrotny w ostatniej długiej drodze, którą przeszedłem z aparatem ;-)

Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dzieki za pomoc!

witek8
    Guest

Domyślnie

No to istny horror! A co do izopropanolu i "patyczków" czy naszych szpatułek do to czyszczenia matryc ,to istnieje jakieś g....o,którym powlekają niektóre szpatułki czy patyczki i które potrafi rozpuszczać się w izopropanolu,w efekcie zamiast czyścić matrycę paćkacie ją tym "impregnatem" do woli.

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów