Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: Plamy na matrycy 5d, pomocy!!!

Coś już napisał

Domyślnie

Moim skromnym zdaniem po prostu filtr jest tak mocno upaćkany i pewnie potraktują go "specjalnie" i może wyczyszczą i w 50zł się zamknie, czego Ci życzę . Ja bym na samym początku spróbował izopropanolem i patyczkami i szorowałbym bez jakiegoś cackania się. Powinno zejść. A tak poza tym, to czy aby na pewno filtr jest zespolony z matrycą? Coś mi się nie wydaje aby tak było, poza tym, wątpię aby można było wygiąć tak mały kawałek tak grubego szkła...
    30D + 28-70 2.8

Coś już napisał Awatar Jedrzej79
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Aparat wrócił z www.fotoelektronik.pl, jednak musieli wymienić filtr. Koszt 930 + przesyłka. Zrobili to bardzo szybko, bo we wtorek wysłałem kurierem, a we czwarek przed południem już miałem go z powrotem. Załaczyli stary filtr nawet (jednak uszkodzenia zewnętrzne od silikonowych szpatułek, sprawdzali pod mikroskopem, rozpuszczalnik nic tutaj nie przeszkodził). Co z tego jak nie moge sobie zrobić zdjęcia próbnego, aparat nie czyta mi teraz dla odmiany kart CF ...
    Jak wkładam karte (różne juz próbowałem) to mi wyświetla "CF card not formated", a jak chce sformatować to "can not format"... Nie wiem, może przy rozkręcaniu i skręcaniu aparatu coś spaprali z łącznikami do karty. Miał ktoś taki problem?
    Cóż, będę do nich znowu dzwonił jutro, zastanawiam, kiedy sie to wszystko wreszcie skończy ...

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jedrzej79 Zobacz posta
    ...
    Jak wkładam karte (różne juz próbowałem) to mi wyświetla "CF card not formated", a jak chce sformatować to "can not format"... Nie wiem, może przy rozkręcaniu i skręcaniu aparatu coś spaprali z łącznikami do karty. Miał ktoś taki problem?
    Cóż, będę do nich znowu dzwonił jutro, zastanawiam, kiedy sie to wszystko wreszcie skończy ...
    Spróbuj wyjąć na minutę baterię główną i podtrzymania pamięci (ta "pastylka").

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Coś już napisał

Domyślnie

Czy ten fotoelektronik robi też naprawy gwarancyjne???

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    A jak to zrobić? (nigdy nie wyjmowałem) - musze odkręcić te kilka śrubek od dołu i ona tam będzie pod spodem? - nie moge znaleźć w instrukcji, a już wole ostrożniej postępować z tym ...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez damiank Zobacz posta
    Czy ten fotoelektronik robi też naprawy gwarancyjne???
    podejrzewam, że nie, ale możesz ich spytać mailowo
    Ostatnio edytowane przez Jedrzej79 ; 08-07-2010 o 23:08 Powód: Automerged Doublepost
    Canon, Sigma, Tamron, Manfrotto ...

Sprzedam: Sigma 18-50 2.8 EX DC Macro, Grip BG-E3 do 400D.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Już udało mi się wyjąć, dzieki.

Coś już napisał

Domyślnie

Kolego, szczerze ci współczuję tych "przygód". Wyciągnąłeś baterię podtrzymującą pamięć i co?????
    EOS 50D 40D + C50 1,8 + kit + 17 - 40L + 28-135 USM 70-200 f4L + 28 f2,8 + Samyang 8mm + Tamron 17-50 VC + 420 + 430 EX + Eos 3

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Niestety nie podziałało, dalej to samo ...
    Canon, Sigma, Tamron, Manfrotto ...

Sprzedam: Sigma 18-50 2.8 EX DC Macro, Grip BG-E3 do 400D.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jedrzej79 Zobacz posta
    Niestety nie podziałało, dalej to samo ...
    A styki (piny) od zlacza karty nie są pogięte. W serwisie musieli sprawdzac czystosc matrycy tez na zdjeciach. Moze ktorys pin zgiety albo złamany.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Coś już napisał

Domyślnie

Poprzednik dobrze mówi, sprawdź czy styki nie pozaginane ale zanim zaczniesz prostować dzwoń do serwisu. Jest ryzyko, że pin pęknie w czasie prostowania, więc może serwis zgodzi się to naprawić w ramach gwarancji na poprzednią naprawę. Mam nadzieję, że nie znienawidzisz tego aparatu i w końcu uporasz się ze wszystkimi przygodami.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów