Mysle, ze A. Slodowy nawet do takich prostych manewrow nie zdejmuje sweterka![]()
Mysle, ze A. Slodowy nawet do takich prostych manewrow nie zdejmuje sweterka![]()
20D, EF 17-40L f1:4; EF 70-200L f1:4; EF 50 f1:1,4; 580EX + kilka gadżetów
jak bede 350tke tuningowac to tez zrobie taka dokumentacje
![]()
...
i teraz zestawic to z dwydmuchujacymi gruszke przeciwpyłowo i robiacymi hiper bezkurzowe pomieszczenia do czyszczenia lustra itp detali w aparacie
wychodzi na to ze wcale nie trzeba sie przejmowac![]()
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Słowo honoru, kompletnie nie rozumiem fotografowania w IR ... Równie dobrze można sobie negatywy oglądać..
O obiektywach wiem prawie wszystko
Hmm, mnie tam do tego też nie ciągnie, ale swego czasu widziałem takie fajne porównanie gdzie to samo zdjęcie (jakiś zalesiony pagórek przy kiepskiej pogodzie) było zrobione raz normalnie i raz w IR. I o ile 'zwykłe' zdjęcie było... no, jak to pagórekZamieszczone przez Cichy
, niespecjalnie coś było widać (choć światła było dość), to zdjęcie w IR aż biło w oczy dokładnością, normalnie niewidocznymi szczegółami itp.
I tak dochodzę do wniosku ze to bez sens tak katować aparat,Mog by mi go oddać zamiast w nim grzebać.![]()
![]()
tak swoja droga to po co komu 5d bez IR ? to juz moze sobie 300d kupic bo taniej i miec tylko do tego typu foty... az tak chyba im nie potrzebne wlasciwosci z 5d
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.