Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: 70-300 ze stabilizacją - wybór

Domyślnie

Ze względu na brak czasu, oraz większych środków, kupiłem w końcu tą Sigmę.
    Testując w sklepie, zdjęcia wyszły przyzwoite (oczywiście nie rysuje tak pięknie jak 70-200/2.8, ale wychodziło jako tako).

Mogę za jakiś czas napisać jak mi się sprawuje (a przejdzie niedługo solidny chrzest) .

pozdrawiam

p.s.
    Właśnie odkryłem iż można będzie zbiór obiektywów do Pentacon'a Six, zaadaptować na potrzeby Canona.
    A więc dojdzie mi 70/2.8 , 120/2.8, 180/2.8 - Carl Zaiss.
    Testował ktoś może takie obiektywy na lustrzankach cyfrowych? Dają równie powalające efekty jak na analogu?

Domyślnie

To teraz przygotuj sie na latanie AF po calym zakresie w poszukiwaniu celu przy slabszych warunkach oswietleniowych. A gdy wiertarka zlapie ostrosc, szukanego obiektu juz tam nie bedzie od dawna
    Tak mnie to wkurzalo, ze calkiem nowa sigma poszla do ludzi.

Co do P-Sixa, mam jedynego przedstawiciela tego gatunku w postaci Biometara 2.8/80 i z malym obrazkiem dziala przyzwoicie.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Domyślnie

Ja i tak zazwyczaj ostrzę samodzielnie. Kwestia przyzwyczajenia, i wychodzi nawet szybciej. Nie ufam AF za bardzo.

A gdy testowałem AF w tej Sigmie, to działał szybciej niż AF w 24-70/2.8.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kupilem te Sigmę i okazuje się,że nie jest to wcale taka porażka. Nie dość, że obecnie kosztuje śmieszne pieniądze, to zdjęcia wychodzą na moim 50D zupełnie przyzwoite.
    Do L-ki jej wprawdzie daleko, ale przepaść finansowa jaka je dzieli jest niemała.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów