Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Canon 50D - "brzęczenie" przy podnoszeniu lampy

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gagatek Zobacz posta
    Poinformuję Was, co na ten temat sądzi Canon Polska (puszka - jak się dowiedziałem u sprzedawcy - wylądowała w serwisie, a ja zostałem na urlop bez aparatu). Całe szczęście, że mam jeszcze hybrydę Sony DSC-R1...
    Czyli nasze zdanie guzik warte, bo ty i tak oddałeś sprawną puszkę do serwisu?
    Nie wiem czy to jest jeszcze zabawne, czy już głupie
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Gagatek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Czyli nasze zdanie guzik warte, bo ty i tak oddałeś sprawną puszkę do serwisu?
    Nie wiem czy to jest jeszcze zabawne, czy już głupie
    Bądź precyzyjny, forumowy mądralo!
    Zapytanie na forum "Canonierów" wysłałem już po odesłaniu body do sprzedawcy. Nie ja oddałem puszkę do serwisu, tylko "uszczęśliwił" mnie tym sprzedawca, zaskakując przed urlopem.

Pisząc ostatnie zdanie nie wiem czy starałeś się być zabawny... Mniejsza z tym.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Po pierwsze sprzedawcy się tyle znają na sprzęcie co ja na papiestwie.
    Po drugie. Zadałeś pytanie to wszyscy Ci odpowiadają. Czego się spodziewałeś? Że każdy przyzna Ci rację, że jest coś nie tak? Nie wiem do kogo masz pretensję... i tak zrobiłeś tak jak uważałeś zanim założyłeś ten wątek.

Zablokowany
    Miasto
    Nowa Ruda / Świdnica

Domyślnie

O matko...piszesz w pierwszym poście "użytkowałem wiele lustrzanek"...Jakoś nie chce mi się w to wierzyć skoro siejesz panikę z powodu "brzęczenia" przy otwieraniu lampy...

Ale dobra pomińmy to co napisałem wyżej.

A teraz na chłopski rozum...Weź aparat w rączkę jak już Ci wróci z tego serwisu gdzie stwierdzą...wszyscy wiemy co tam sobie pomyślą...i wciśnij guziczek przysłuchaj się owemu dzwiękowi raz jeszcze obserwując jak lampa się wysuwa i przemyśl raz jeszcze swoje pytanie. Czy ono według Ciebie miało sens? Przecież jak byk widać, że jest to dźwięk spowodowany otwieraniem lampy! W serii xxxD jest to na "sprężynce" i lampę można otworzyć nawet gdy aparat jest wyłączony, natomiast w xxD jest "silniczek" i lampę można otworzyć tylko wtedy gdy aparat jest włączony...ufff..

Gagatek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dreamer Zobacz posta
    O matko...piszesz w pierwszym poście "użytkowałem wiele lustrzanek"...Jakoś nie chce mi się w to wierzyć skoro siejesz panikę z powodu "brzęczenia" przy otwieraniu lampy...

Ale dobra pomińmy to co napisałem wyżej.

A teraz na chłopski rozum...Weź aparat w rączkę jak już Ci wróci z tego serwisu gdzie stwierdzą...wszyscy wiemy co tam sobie pomyślą...i wciśnij guziczek przysłuchaj się owemu dzwiękowi raz jeszcze obserwując jak lampa się wysuwa i przemyśl raz jeszcze swoje pytanie. Czy ono według Ciebie miało sens? Przecież jak byk widać, że jest to dźwięk spowodowany otwieraniem lampy! W serii xxxD jest to na "sprężynce" i lampę można otworzyć nawet gdy aparat jest wyłączony, natomiast w xxD jest "silniczek" i lampę można otworzyć tylko wtedy gdy aparat jest włączony...ufff..
    > All
    Dzięki za odpowiedzi.
    Posypuję głowę popiołem - mieliście rację: otwarcie lampy w 50D jest elektromechaniczne.

Jak wreszcie wróci do mnie "body" (hula od miesiąca pomiędzy Kędzierzynem - moją wioską - Wawą), to pozwolę sobie zadać kolejne pytania... :wink:

Serdecznie pozdrawiam

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gagatek Zobacz posta
    Jak wreszcie wróci do mnie "body" (hula od miesiąca pomiędzy Kędzierzynem - moją wioską - Wawą), to pozwolę sobie zadać kolejne pytania... :wink:
    Z gory uprzedzam, ze trzesac aparatem / obracajac go, w srodku slychac jakby cos latalo - to element ruchomy lampy i jest to normalny objaw/dzwiek.

joke:
    Dodam tez ze dzwiek migawki poza trybem LV tez jest normalnym objawem i nie idzie go wylaczyc
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Dodam tez ze dzwiek migawki poza trybem LV tez jest normalnym objawem i nie idzie go wylaczyc
    Tak? A myślałem, że 50-tka już ma tą funkcję

Zablokowany
    Miasto
    Nowa Ruda / Świdnica

Domyślnie

Może kolega na drugi raz pomyśli zanim odeśle aparat do serwisu ^^

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Tak? A myślałem, że 50-tka już ma tą funkcję
    Mysle ze powinienes jeszcze raz przeczytac to co napisalem. Teraz tylko sprecyzuje dokladniej. W trybie zwyklym nie idzie wylaczyc dzwieku migawki a w LV idzie zciszyc tylko ten dzwiek. Klapanie lustrem w LV mozna calkowicie wylaczyc.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów