Zobacz wyniki ankiety: Które wybrać szkiełko ?

Głosujących
15. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Który kupić obiektyw do makrofotografii ?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Wypadałoby jeszcze na klubkm.pl spytać

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Michta Zobacz posta
    Jak wejdę na forum "Sigma.pl" to napiszą, że najlepszy obiektyw do Nikona to ... Sigma.
    Do Canona Sigma też się idealnie nadaje. Bo nie od dziś wiadomo że macrówki sigmy (od 50 do 180mm) to świetne obiektywy. Sam używam dwóch z nich na równi z L-kami canona. Tobie polecam podobnie jak kolaj celować w te z dłuższą ogniskową.
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Domyślnie

tamrona 60 odradzam bo bardzo plastikowy i nie zabija ostrościa przynajmniej ten co mialem. ja mam sigme 180 i jest super ale to troche za drogi obiektyw jak na 1500 wiec proponuje tamrona 90 2.8 obiektyw dobrze wykonany, o bardzo dobrych wlasciwosciach optycznych i mozesz go dostac pod bagnet canona lub nikona jesli zostajesz przy nikonie. Mysle ze na kazdym z body bedzi sie dobrze sprawował. przy okazji dostaniesz niezly obiektyw do portretu.

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Widzę, że na żadnym forum nie da sie uzyskać zadnej odpowiedzi na żaden temat.

Jedyne co moge przeczytać to, fakt, że jestem głupi albo, żebym sobie poszukał na google.

Problem polega na tym, że jesteście wszyscy tak nieuczciwi, że na forum Nikona moge przeczytać, że najlepszy jest NIKON, na forum Canona, że najlepszy jest Canon tylko pytanie brzmi po co mi aparat do pełnej klatki skoro mam DX.

Na forum FUJI (i na innych forach jest tak samo) trzeba pisac tylko o tym, że najlepsze sa za to hybrydy marki FUJI. Jaksie napisze negatywnie o marce FUJI to konto jest kasowane.
    Widać żeś nie przeczytał nic (bo o zrozumieniu mowy nie ma), z tego co wszyscy napisali wyżej. Dostałeś radę powiedzmy uniwersalną, żeby celować w dłuższe ogniskowe a co do szkła to skąd my mamy wiedzieć co wypada lepiej w systemie Nikona skoro tu jest forum innego systemu ?

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Odpowiednie pytanie o szkiełko na odpowiednim forum... Bomba.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam jedną z tańszych lustrzanek Nikona i nie zamierzam kupować pełnoklatkowej.
    Kolega pójdzie na forum Nikona i tam pyta o obiektywy. Jeśli tam nie uzyska(ł) satysfakcjonującej odpowiedzi to trollowanie na forach innych systemów nie jest mile widziane...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów