Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: [yerzu] - ślubniaki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amphotos Zobacz posta
    4000-6400 + lampa? To musisz mieć bardzo ciemne szkła , ja nie schodzę poniżej 2000 ISO i nie używam praktycznie jak już pisałem lamp .
    iso 4000-6400 jest po to żeby tło miał zarejestrowane w miarę poprawnie.

ale przy takim ISO bez lampy to kwestia dyskusyjna - na pewno foty nie będą "czyste", dlatego yerzu dopala lampą przód.

BTW: iso 4000-6400 - sala wtedy jest pioruńsko ciemna. Moje 5d mark I już się wtedy gubi jeśli chodzi o AF...

Domyślnie

Ta sala to była piekielna ciemnica - gdyby nie światła DJa które mi rozświetlały tło to przy 6400 nic by nie było widać na fotach, nie mówiąc już o nie użyciu lampy. Tu gdybym miał poprawnie naświetlić klatkę bez lampy to okolice 25600 powiedzmy że by wystarczyły.

Jasne że są sale gdzie lampę można olać - ale przynajmniej ja na takie rzadko trafiam.

Pozdrawiam Szymon

Coś już napisał Awatar amphotos

Domyślnie

Nie jedna sala była bardzo ciemna, jedyne co świeciło to jakieś lampy zespołu - to był taki wielki zajazd wiejski, ale swoje światła wyłączyli. Nadal zostaję przy tym, że można bez lamp robić nawet w ciemnym miejscu .

Domyślnie

Jasne że robić można, inna sprawa co później z tego wyjdzie :-)

Coś już napisał Awatar amphotos

Domyślnie

Ty używasz 580 i odbijasz sufitem, tak?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez yerzu Zobacz posta
    Jasne że robić można, inna sprawa co później z tego wyjdzie :-)
    O nie mów co wyjdzie, bo częściej wychodzi lepiej bez niż z ..
    Ostatnio edytowane przez amphotos ; 22-07-2010 o 14:24 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Na tym ślubie używałem SB-900 I odbijam od ścian, sufitów i czego tam jeszcze można. Tu już na słowo musisz wierzyć że praca bez lampy jest nie realna. Wydaje mi się że iso 4000-6400 + lampa obrazuje to dość konkretnie.

Ja swoją drogą jestem zwolennikiem lamp i używam ich z przyjemnością zarówno na zabawie jak i w plenerze.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jedyne zdjęcie, którego nie czaję : http://i703.photobucket.com/albums/w...latek/0180.jpg

A i jeszcze to z ryżem takie mizerne trochę. Nie masz następnej klatki z serii?

Domyślnie

Micles - ta klatka tak trochę wyrwana z kontekstu - Tam były pociągi itd.

Z ryżem nie mam bo sypania ryżem miało ogólnie nie być ale jedna ciotka nie wytrzymała i raz sypnęła ;-)

Pozdrawiam

Domyślnie

Kilka kadrów z ślubu Karoliny i Witka, gdyby ktoś miał ochotę na wiecej to na blogu 100 klatkowy reportaż : http://www.szymonolma.fotolog.pl/2123439,link.html

Zapraszam

Domyślnie

jak dla mnie przesadzasz z tą skórą, np. 37 38 pan młody jest bledszy od przysłowiowej sciany
    ochajtajsie

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów