Wzorem kilku kolegów z forum postanowiłem założyć swój wątek z fotami ślubnymi.
Na początek zajawka z pleneru Jacka i Natalii :
1.
Zapraszam
Wzorem kilku kolegów z forum postanowiłem założyć swój wątek z fotami ślubnymi.
Na początek zajawka z pleneru Jacka i Natalii :
1.
Zapraszam
Ciekawe. Chyba pierwsza sesja na dachu na tym forum![]()
maradi - Ludka i Stasiu to materiał jechany na dwa systemy - całość jest w exifach.
Szkła jakich używałem to z canona 35L i 85L, z nikona 35/1,8 50/1,4 i 14-24/2,8
michal_sokolowski - jedna 580 1/1 odbita od parasola z prawej.
Ładne to zdjęcie.
Można wiedzieć po co Ci 35/1.8 na Nikonie, jeżeli operujesz na 35L? Chyba, że na zasadzie szybkich strzałów keidy masz założone 85L na canonie?
PS. Przeglądnąłem zdjęcia Ludki i Stasia. Bardzo podoba mi się zwłaszcza praca jaką wykonujesz na 85L. Najmniej na 12-24. Jak dla mnie to za nie widzę argumentu za wykoszytaniem UWA na fotach gdzie go wykorzystujesz.
allxages - dokładnie tak jak piszesz używałem 35/1,8 gdy miałem 85L założone w C. Teraz już nie mam 35L w to miejsce pojawiło się 24mm.
Jeśli chodzi o UWA - to był pierwszy ślub z tym szkłem i małe zachłyśnięcie się szerokościąW każdym razie z całego repo 7 zdjęć jest z 14-24.
Fakt, że aż tak dużo zdjęć nie widziałem Twoich, ale mam wrażenie że to zły krok. Klasyki jak 35 i 85 leżą Ci super, myślę że więcej pożytku miałbyś jednak z 35L, a nie 24L. A to 14-24 to szkoda, że nie nie jest wyciągnięte do 35mm tak jak w canonie. Miałbyś idealnie na drugie body jak siekasz 85tką
W ogóle zastanawiałeś się/miałeś 16-35II ? Moim zdaniem na śluby lepiej się sprawdziłoby, aniżeli 14-24...Bardziej użyteczna ogniskowa.
14-24 to dla mnie przede wszystkim szkło do pleneru - można nim porobić fajne ujęcia.
W reportażu 80 % ujęć robię 35/85 mm. 14-24 w repo używam do pokazania architektury kościoła + trochę ujęć na zabawie
Nad 16-35 się nie zastanawiałem w ogóle bo rozważam całkowitą rezygnację z systemu canona.
Przykład z repo 14-24 (gdybym nie miał 14mm to nie było by tego ujęcia) :
2.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie widać dwójki w poprzednim poście tak że raz jeszcze :
2.
Tu się mogę delikatnie pochwalić zdjęcie zdobyło 9 miejsce w kategorii przygotowania w IV Konkursie Fotografii Ślubnej FPFS.pl (edycja I)
Jak ktoś nie zna to warto zobaczyć zdjęcia : http://www.fpfs.pl/2010/06/iv-konkur...ap-i/#more-413
Tu się mogę delikatnie pochwalić zdjęcie zdobyło 9 miejsce w kategorii przygotowania w IV Konkursie Fotografii Ślubnej FPFS.pl (edycja I)
Jak ktoś nie zna to warto zobaczyć zdjęcia z pierwszej tegorocznej edycji : http://www.fpfs.pl/2010/06/iv-konkur...ap-i/#more-413
Ostatnio edytowane przez yerzu ; 01-07-2010 o 14:33 Powód: Automerged Doublepost