Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: [yerzu] - ślubniaki

Domyślnie [yerzu] - ślubniaki

Wzorem kilku kolegów z forum postanowiłem założyć swój wątek z fotami ślubnymi.

Na początek zajawka z pleneru Jacka i Natalii :

1.

Zapraszam

Domyślnie

Ciężko cokolwiek komentować jak wstawiasz jedno zdjęcie. Przejrzałem bloga i mam jedno pytanie jeśli można oczywiście. Pierwszy materiał jaki tam jest (Ślub Ludki i Stasia) jakim szkłami był robiony? Kilka zdjęć bardzo mi się podoba.

Pozdrawiam

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Ciekawe. Chyba pierwsza sesja na dachu na tym forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yerzu Zobacz posta
    Wzorem kilku kolegów z forum postanowiłem założyć swój wątek z fotami ślubnymi.

Na początek zajawka z pleneru Jacka i Natalii :

1.

Zapraszam
    fajne.

czym i jak świeciłeś ?

Domyślnie

maradi - Ludka i Stasiu to materiał jechany na dwa systemy - całość jest w exifach.

Szkła jakich używałem to z canona 35L i 85L, z nikona 35/1,8 50/1,4 i 14-24/2,8

michal_sokolowski - jedna 580 1/1 odbita od parasola z prawej.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Ładne to zdjęcie.
    Można wiedzieć po co Ci 35/1.8 na Nikonie, jeżeli operujesz na 35L? Chyba, że na zasadzie szybkich strzałów keidy masz założone 85L na canonie?

PS. Przeglądnąłem zdjęcia Ludki i Stasia. Bardzo podoba mi się zwłaszcza praca jaką wykonujesz na 85L. Najmniej na 12-24. Jak dla mnie to za nie widzę argumentu za wykoszytaniem UWA na fotach gdzie go wykorzystujesz.

Domyślnie

allxages - dokładnie tak jak piszesz używałem 35/1,8 gdy miałem 85L założone w C. Teraz już nie mam 35L w to miejsce pojawiło się 24mm.

Jeśli chodzi o UWA - to był pierwszy ślub z tym szkłem i małe zachłyśnięcie się szerokością W każdym razie z całego repo 7 zdjęć jest z 14-24.

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

ojjj podoba się...obróbka na +
    5dm2

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yerzu Zobacz posta
    allxages - dokładnie tak jak piszesz używałem 35/1,8 gdy miałem 85L założone w C. Teraz już nie mam 35L w to miejsce pojawiło się 24mm.

Jeśli chodzi o UWA - to był pierwszy ślub z tym szkłem i małe zachłyśnięcie się szerokością W każdym razie z całego repo 7 zdjęć jest z 14-24.
    Fakt, że aż tak dużo zdjęć nie widziałem Twoich, ale mam wrażenie że to zły krok. Klasyki jak 35 i 85 leżą Ci super, myślę że więcej pożytku miałbyś jednak z 35L, a nie 24L. A to 14-24 to szkoda, że nie nie jest wyciągnięte do 35mm tak jak w canonie. Miałbyś idealnie na drugie body jak siekasz 85tką

W ogóle zastanawiałeś się/miałeś 16-35II ? Moim zdaniem na śluby lepiej się sprawdziłoby, aniżeli 14-24...Bardziej użyteczna ogniskowa.

Domyślnie

14-24 to dla mnie przede wszystkim szkło do pleneru - można nim porobić fajne ujęcia.

W reportażu 80 % ujęć robię 35/85 mm. 14-24 w repo używam do pokazania architektury kościoła + trochę ujęć na zabawie

Nad 16-35 się nie zastanawiałem w ogóle bo rozważam całkowitą rezygnację z systemu canona.

Przykład z repo 14-24 (gdybym nie miał 14mm to nie było by tego ujęcia) :

2.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nie widać dwójki w poprzednim poście tak że raz jeszcze :

2.

Tu się mogę delikatnie pochwalić zdjęcie zdobyło 9 miejsce w kategorii przygotowania w IV Konkursie Fotografii Ślubnej FPFS.pl (edycja I)

Jak ktoś nie zna to warto zobaczyć zdjęcia : http://www.fpfs.pl/2010/06/iv-konkur...ap-i/#more-413
    Tu się mogę delikatnie pochwalić zdjęcie zdobyło 9 miejsce w kategorii przygotowania w IV Konkursie Fotografii Ślubnej FPFS.pl (edycja I)

Jak ktoś nie zna to warto zobaczyć zdjęcia z pierwszej tegorocznej edycji : http://www.fpfs.pl/2010/06/iv-konkur...ap-i/#more-413
    Ostatnio edytowane przez yerzu ; 01-07-2010 o 14:33 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów