Pokaż wyniki od 1 do 10 z 247

Wątek: Canon EF 100-400 f/4,5-5,6 L IS

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PROF Zobacz posta
    Trzeba sobie jednak zdawac sprawe ze to obiektyw ktory nie jest demonem ostrosci. I jak do fotek spoterskich czy na rajdach sie nadaje tak do fotografii ptaszkow to sa lepsze opcje.
    Racja, pomimo tego, że ja focę ptaszki, należy zauważyć, że w podobnej cenie, biorąc pod uwagę wykorzystanie stricte do tego celu, są lepsze opcje. 300/4L IS oraz 400/5,6L. Obydwa ostrzejsze i z szybszym AF.
    Jednak jakby to powiedzieć - zoom jest nieporównywalnie lepszy poniżej 300mm od obydwóch wyżej wspomnianych obiektywów ;-)

Jesli miałbym wskazać czego najbardziej brakuje przy fotografowaniu ptaszków to byłoby to światło a nie ostrość. Ostrośc pomimo, że słabsza niż w stałkach jest całkiem znośna ;-)

Domyślnie

Tryton, no i jak, dzwoniłeś do Fotoplusa? Faktycznie mają "od ręki", czy tylko tak piszą na stronie?

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez J.J. Zobacz posta
    Tryton, no i jak, dzwoniłeś do Fotoplusa? Faktycznie mają "od ręki", czy tylko tak piszą na stronie?
    Tak, mają. Ale zamówiłem w d-photo za 100 taniej. Nie śpieszy mi się aż tak, więc kilka dni czekania mnie nie zbawi. Tyle, że faktycznie nie sprawdzę kilku. A zaliczkę dałem, więc muszę wziąć co dadzą.
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Uprawnienia umieszczania postów