Strona 10 z 25 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 247

Wątek: Canon EF 100-400 f/4,5-5,6 L IS

Domyślnie

Mam pytanie odnosnie 100-400: czy pierścień mocowania do statywu jest ZAWSZE sprzedawany razem z obiektywem? Bo jak patrzyłem w różnych sklepach amerykańskich czy na ebay-u na "What's in the box" to czasem "Tripod mount ring" był a czasem nie było. Czy to to raczej niektórzy sprzedawcy uważają, że takiej rzeczy nie trzeba dodawać w opisie bo rozumie się przez samo "się" :-)

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kashpir_pl Zobacz posta
    Mam pytanie odnosnie 100-400: czy pierścień mocowania do statywu jest ZAWSZE sprzedawany razem z obiektywem? Bo jak patrzyłem w różnych sklepach amerykańskich czy na ebay-u na "What's in the box" to czasem "Tripod mount ring" był a czasem nie było. Czy to to raczej niektórzy sprzedawcy uważają, że takiej rzeczy nie trzeba dodawać w opisie bo rozumie się przez samo "się" :-)
    Myślę, że powinien być zawsze w komplecie. Mój był kupiony w Beach Camera
    i uchwyt do statywu (pierścień), osłona p. słoneczna, i sztywne gustowne etui było w komplecie.
    janusz

Coś już napisał Awatar Pitek
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

powinno być w komplecie
    Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2

Domyślnie

Jeszcze jedno pytanie: mam telekonwerter 2x Sigmy - czy 100-400 będzie z nim współpracował bez problemów czy będę musiał używać firmowych?

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Na pewno będziesz musiał zapomnieć o AF. Tzn. przy 1,4 ludzie zaklejają jakieś styki i AF powolutku sobie chodzi.
    Czy z sigmą będzie chodził? chyba tak, ludziska kenko podpinają i działa jak wyżej
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeszcze jedno pytanie: mam telekonwerter 2x Sigmy - czy 100-400 będzie z nim współpracował bez problemów czy będę musiał używać firmowych?
    Jakość będzie straszliwie kiepska. Wiem, bo sprawdzałem z TC Canona.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

W takim zestawie nastawiam się raczej na sytuacje wyjątkowe :-)
    Siem de i kilka obiektyvoof

Domyślnie

Dzięki wszystkim za informacje. Dojrzałem do zakupu :-)

Domyślnie

Jako świeżo upieczony posiadacz Canona 100-400 mam pytanie do użytkowników dotyczące pierścienia Smooth-tight. Kręcąc w kierunku smooth wyczuwam w pewnym momencie blokadę (takie drobne, bardzo delikatne zatrzymanie pierścienia), kręcąc w kierunku tight w pewnym momencie uznaję, że dalsza próba kręcenia to robienie czegoś na siłę, mimo że jeszcze żadnej blokady nie wyczuwam, tzn. wydaje mi się, że mógłbym jeszcze "docisnąć" żeby sprawdzić czy tam dalej jest blokada, bo podejrzewam, że taka istnieje. Czy tak właśnie jest?
    Dodatkowo chciałem się spytać o kwestie mechaniczne: czy po pewnym czasie używania pierścień dociskowy będzie się "rozluźniał" tzn. aby uzyskać ten sam efekt dociśnięcia co przy nowym obiektywie, będę musiał bardziej kręcić w kierunku tight?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Kręcąc w kierunku smooth wyczuwam w pewnym momencie blokadę (takie drobne, bardzo delikatne zatrzymanie pierścienia), kręcąc w kierunku tight w pewnym momencie uznaję, że dalsza próba kręcenia to robienie czegoś na siłę, mimo że jeszcze żadnej blokady nie wyczuwam, tzn. wydaje mi się, że mógłbym jeszcze "docisnąć" żeby sprawdzić czy tam dalej jest blokada, bo podejrzewam, że taka istnieje. Czy tak właśnie jest?
    Yup. Tak jest i tak ma być
    Cytat Zamieszczone przez kashpir_pl
    czy po pewnym czasie używania pierścień dociskowy będzie się "rozluźniał" tzn. aby uzyskać ten sam efekt dociśnięcia co przy nowym obiektywie, będę musiał bardziej kręcić w kierunku tight?
    W moim (3 lata dość intensywnego maltretowania, łącznie z rzucaniem po ziemii) jest wręcz odwrotnie, pierścień zaczyna chodzić minimalnie ciężej, tak jakby się zacierał... ale naprawdę pomijalnie, nie ma o czym mówić.

Strona 10 z 25 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów