Strona 8 z 25 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 247

Wątek: Canon EF 100-400 f/4,5-5,6 L IS

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

No i jest czym cykac zakazane "foty koncertowe", zespol mowi fotoreporterom "WON, 4 kawałki mineły" iw tedy sie zaczyna prawdziwa zabawa. Szuka się jakichs schodków w polu widzenia i dalej mozna robic dobre foty, mimo ze to tylko 5,6 .

Tak własnie byl.o na koncercie Myslovitza jakis tydzien temu.
    Moj czas pod scena sie skonczyl :/ i trzeba bylo sie przeniesc gdzie indziej.
    Probowalem wlasnie ze schodkow jakichs, pozniej z tłumu i oto przykladowa fotka ktora wlasnie do celow prezentacyjnych wrzucilem w siec

http://www.obiektywni.pl/galeria/fotografia-156855.php

wiadomo zdeklarowany "szumofob" z tej akurat fotki nie bedzie zadowolony bo: ISO 1600, pod swiatlo, widac drzewo czy cuś, ale ta fotka akurat mi sie podoba ze wzgledu na kwintesencje klimatu, klimatu jaki sie udziela zwyklemu czlowiekowi ktory przychodzi na koncert a nie fotoreporterowi.

Najsmieszniejsze bylo to ze jak rozlozylem lufe to nikektorzy przestali patrzec na Myslovitza przez chwile tylko na te wlasnie lufe :P.
    Morał jest krotki, z tym szklem nigdy nie bedziesz anonimowym fotoreporterem

Nic koniec tego gadania trzeba zbierac graty i na koncert Eweliny Flinty leciec :P, tym razem wezme monopodzik, czekawe czy mnie klawisze z nim przepuszcza :P
    Ostatnio edytowane przez PROF ; 26-05-2007 o 17:14

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Dopiero zaczyna

Question autofokus: 100-400 L IS

Czy w trybie akcji sportowym migaja wam punkty autofokusa w 100-400 L ?

Bo mi obiektyw daje tylko sygnal dzwiekowy a punkty af sie nie swieca.

ps. co oznacza satbilizacja mode 1 ? mode 2?
    Ostatnio edytowane przez mario_white ; 29-05-2007 o 15:31
    Canon EOS 20D, 30D + 100-400L USM, 24-105L, 50 f.1.8 II + Speedlite 580EX + Tamron 17-50 F/2.8 + Tamron 28-75 f/2.8 + MARUMI DHG CPL, WPC UV + MC UV + SANDISK CF 4GB, 1GB EXTREME III + LOWEPRO Micro Trekker 200 + Naneu Pro Adventure K3 + SONY HDR-HC5E

foto galeria - galeria zdjęć – aparaty cyfrowe – obiektywy – fotografia cyfrowa - filtry polaryzacyjne - zdjęcia

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario_white Zobacz posta
    Czy w trybie akcji sportowym migaja wam punkty autofokusa w 100-400 L ?

Bo mi obiektyw daje tylko sygnal dzwiekowy a punkty af sie nie swieca.

ps. co oznacza satbilizacja mode 1 ? mode 2?
    Podłączyłem twoj watek tutaj.

Punkt 3 Regulaminu:
    http://canon-board.info/announcement.php?f=21&a=3

"3. Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Wskazane jest również uprzednie skorzystanie z google. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi)."

A teraz odpowiedzi:
    - w trybie sportowym aparat wlacza tryb AF AI Servo. Wlacz ten sam tryb np w Tv,P,Av,M a bedziesz mial to samo -obiektyw wtedy ciagle lapie ostrosc wiec punkt(y) AF nie migaja bo co chwila moze sie ten punkt zmienic.
    - mode 1 to stabilizacja ogolna, mode 2 to stabilizacja tylko w poziomie, czyli do sledzenia (panoramowanie), np samoloty, rajdy, samochody - cos tam sledzone na tle i poruszajace sie (prawie) w poziomie.
    Ja najczesciej uzywam do startow/lądowan samolotow, szczegolnie jak mam jakies tlo. Do samolotow w locie/akrobacji czy np helikopterow uzywam trybu 1.

Na pyt nr 1 znalazlbys odpowiedz w instrukcji aparatu a na pyt nr 2 w instrukcji obiektywu. Zajrzyj tam zanim zadasz kolejne pytania lub wyladujesz w podforum 'Dla poczatkujacych" .

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ale Vitez surowy jesteś, i to do kogoś kto się pyta o mój ulubiony obiektyw...
    FOTOINKWIZYTOR

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Ja bym bardziej impulsywnie zareagowal bo kto to widzial chocby uzywac programu sporotwego do sportu jeszcze ze L'ka

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja znam kilku takich "fachowców", którzy bez tego programu zdjęć by nie zrobili. Na szczęście ja im swojego szkiełka do ręki nie daję
    FOTOINKWIZYTOR

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Ja znam kilku takich "fachowców", którzy bez tego programu zdjęć by nie zrobili. Na szczęście ja im swojego szkiełka do ręki nie daję
    Kupilem ten obiektyw dzisiaj i sprawdzalem czy prawidlowo pracuje w kazdej dostepnej opcji mojego aparatu ... :P
    Canon EOS 20D, 30D + 100-400L USM, 24-105L, 50 f.1.8 II + Speedlite 580EX + Tamron 17-50 F/2.8 + Tamron 28-75 f/2.8 + MARUMI DHG CPL, WPC UV + MC UV + SANDISK CF 4GB, 1GB EXTREME III + LOWEPRO Micro Trekker 200 + Naneu Pro Adventure K3 + SONY HDR-HC5E

foto galeria - galeria zdjęć – aparaty cyfrowe – obiektywy – fotografia cyfrowa - filtry polaryzacyjne - zdjęcia

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Ale Vitez surowy jesteś, i to do kogoś kto się pyta o mój ulubiony obiektyw...
    Nie spytal o moj ulubiony obiektyw (ten ktory chcesz wymacac) tom surowy

ricarde
    Guest

Domyślnie

witam! zachorowałem na obiektyw canon 100 400 IS USM L
    czy ktos moze się wypowiedzieć jak się to spisuje?? bo cenowo jest dośc drogi i nie za jasny. Rozmyślam, także o Tokinie 80 400 wiem że to nie jest to samo ale moze ktoś wie czy znaczna jest różnica nie biorac pod uwage stabilizacji! pozdrawiam !

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Ja go wczoraj podpinalem pod 5D.. smiesznie bo w Exifie pokazuje mi ze obiektyw jest 140-400....
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Strona 8 z 25 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów