Podłączyłem twoj watek tutaj.
Punkt 3 Regulaminu:
http://canon-board.info/announcement.php?f=21&a=3
"3. Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Wskazane jest również uprzednie skorzystanie z google. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi)."
A teraz odpowiedzi:
- w trybie sportowym aparat wlacza tryb AF AI Servo. Wlacz ten sam tryb np w Tv,P,Av,M a bedziesz mial to samo -obiektyw wtedy ciagle lapie ostrosc wiec punkt(y) AF nie migaja bo co chwila moze sie ten punkt zmienic.
- mode 1 to stabilizacja ogolna, mode 2 to stabilizacja tylko w poziomie, czyli do sledzenia (panoramowanie), np samoloty, rajdy, samochody - cos tam sledzone na tle i poruszajace sie (prawie) w poziomie.
Ja najczesciej uzywam do startow/lądowan samolotow, szczegolnie jak mam jakies tlo. Do samolotow w locie/akrobacji czy np helikopterow uzywam trybu 1.
Na pyt nr 1 znalazlbys odpowiedz w instrukcji aparatu a na pyt nr 2 w instrukcji obiektywu. Zajrzyj tam zanim zadasz kolejne pytania lub wyladujesz w podforum 'Dla poczatkujacych".