Strona 4 z 25 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 247

Wątek: Canon EF 100-400 f/4,5-5,6 L IS

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A to ciekawe... jestes pierwsza osoba ktora narzeka na niego. Moze pudlowanie focusa albo uszkodzony obiektyw?
    Są też inni. Chociażby na http://www.photographyreview.com/35m...x.aspx#reviews znajdziesz wypowiedzi typu:
    "This lens is not as sharp as some people are saying. I think that when they buy this expensive "L" lens they feel the have to say that because it is well built and very expensive." , "Although lens looks and feels good, and is an "L" lens, it is not as sharp!" , "Almost all of the pictures are NOT sharp!
    My compact canon S200($300)takes much sharper pictures!".

Ktoś na forum narzekał na ostrość 17-40 i wcale się nie dziwię po mojej przygodzie z 16-35 Ale chyba trochę odbieglismy od tematu

Bywalec Awatar Rudi
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Cytat Zamieszczone przez Rudi
    Cytat Zamieszczone przez muflon
    (..) Ja przed zakupem 70-200 popstrykałem trochę 75-300 kolegi, żeby wyczuć subiektywnie czy zakres ogniskowych mi odpowiada. Byłem zaskoczony względnie niedużą różnicą między 200 i 300. .
    No to wbiłeś mi ćwieka bo zastanawiałem się i już niemal byłem przekonany do zakupu TC 1,4x do 70-200
    Ale musisz tą różnicę koniecznie obadać sam. To jest naprawdę bardzo subiektywne i zależne od przyzwyczajeń/oczekiwań.
    No i byłem i sprawdziłem. Moje odczucia są takie że różnica "zasięgu" nie jest warta pieniędzy na TC 1,4. Trzeba zbierać na stałą 400

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

EF 85/1.8 też jest uważany za obiektyw ostry od pełnej dziury (nie mam więc nie mogę napisać na 100%).
    A ja mogę - tzn tak po prawdzie super ostry to on jest od 2.8, natomias przy 1.8 jest daje rewelacyjną miękkość i piękne rozmycie. Od kiedy go używam, to mam problemy z zaakceptowaniem tego co mi oferują pod wzgledem jakości zoomy

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Dopiero zaczyna
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Witam, pod wpływem tego postu, który przekształcił się trochę w porównanie 70-200 + konwerter v 100 - 400 zdecydowałem się na ten pierwszy zestaw. Z tego co czytałem o konwerterze, ogranicza nieco użyteczność szkła (tylko centralny pomiar światła). Pytanie : czy ma jeszcze jakiś wpływ na działanie szkła ----> np. IS bądź lampy ?

dla zainteresowanych najtaniej jak tylko znalazłem (tylko trzeba mieć transport )

1. Canon EF 70-200 F/2.8L USM IMAGE STABILIZER LENS:

Price : $1,549.00

http://www2.buydig.com/shop/product....=CN70200USMLIS

2. Canon EF 2X II EXTENDER LENS

Price : $269.00

http://www2.buydig.com/shop/product.aspx?sku=CN2X

To get extra $50.00 USD rabate

http://66.245.180.181/canon/rebateclaimform.pdf

Fedex : $20.00

Tax free

całość : $1838 - ew. $50 rabat

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie kupuj na buydig.com, odradzam
    możesz mieć szczęście, a możesz go nie mieć....
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Dopiero zaczyna
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    nie kupuj na buydig.com, odradzam
    możesz mieć szczęście, a możesz go nie mieć....
    no to ładny gips, zamówienie już poszło a na czym polega niebezpieczeństwo ?

Bywalec
    Miasto
    Malopolska

Domyślnie

Kubaman mozesz rozwinac temat ?

Moj znajomy kupil mi na buydig szkla do canona w sumie za $1600 i wszystko bylo ok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie chciałem robić zamieszania, ale skoro pytacie
    Nigdy tam nic nie kupiłem, chociaż chciałem ale wycofałem sie czytając opinie kupujących z dpreview.com.

Oferują sprzęt dużo taniej, ale np. czasami nie oferują gwarancji (cos w rodzaju grey market), to znaczy oferują ale za sowitą dopłatą, zupełnie nieuzasadnioną. Oczywiście fakt braku gwarancji nie jest nigdzie podany i pojawia się dopiero w rozmwie ze sprzedawcą. Poza tym na dpreview.com wielokrotnie czytałem, że kupiony sprzęt okazywał się naprawionym sprzętem z reklamacji lub sprzętem, który został w ustawowym czasie zwrócony do sklepu (ci to mają 8) ). Wiele osób relacjonowało, że zamówienie nie było realizowane tygodniami, bo na stronie internetowej nie uaktualniali, że towar jest "out of stock".

Podobno gdy w sieci robi sie za gorąco i zła sława sie wzmaga, zaczynają sprzedawać jak porządny sklep, aby podbudować reputację więc może pójdzie bez problemów.

Podam dla przykładu, że kiedy w połowie roku interesowałem sie 10D, oferowali go po 780 USD... Byc może mają taką strategię, żeby stosować praktyki naciągania klientów (bite and switch) tylko w wybranych produktach, ale fakt że im sie to zdarza nie budzi mojego zaufania
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Dopiero zaczyna
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

dzięki za to ostrzeżenie, ja już puściłem machinę więc trudno - napewno napiszę jak poszło
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Nigdy tam nic nie kupiłem, chociaż chciałem ale wycofałem sie czytając opinie kupujących z dpreview.com...
    Podam dla przykładu, że kiedy w połowie roku interesowałem sie 10D, oferowali go po 780 USD...
    Jesteś pewien, że nie pomyliłes sklepów? Twoja opinia bardziej kojarzy mi się z 'osławionym' RoyalCamera, niż z BuyDig!
    W tym samym czasie jak piszesz powyżej ja kupowałem w BuyDig dziesiątkę, ale za $1148 jeśli dobrze pamiętam. Sklep wybrałem wcale nie kierując się ceną (bo były dużo tańsze), ale właśnie opiniami choćby stąd oraz ceną.

Strona 4 z 25 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów