Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Canon 500f4 non IS

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Domyślnie Canon 500f4 non IS

Przymierzam sie do zakupu Canona 500f4 non IS , uzywany , przeznaczony bedzie przede wszystkim do focenia ptakow . Ze wzgledu na to , ze nigdy nie mialem tak dlugich tele ( posiadam obecnie 400f5.6 ) , to nie orientuje sie czy warto kupic 500 bez IS . Chodzi mi przede wszystkim o opinie na temat w/w szkla i jego ewentualnej wspolpracy z C 50D , jak dziala AF , wlasnosci optyczne , jak wspolpracuje z konwerterem C 1.4 II i na jakich przyslonach jest najbardziej ostry . Co myslicie o tym szkle ?

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Taki obiektyw nie istnieje Pewnie chodziło Ci o f/4.5

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Może zdążę Ci odpowiedzieć zanim wątek zostanie zamknięty , było już na ten temat:-D.
    Współpraca AF i sprawy optyki mają się bardzo dobrze ale muszę Cię zmartwić, nie ma do niego już części zamiennych i niestety jak padnie AF to ręcznie nie da się go ustawić . Sprawdź w jakim stanie jest szkło, czy brak grzybów, paprochów, itp. wewnątrz.

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Domyślnie

Panowie przepraszam za zamieszanie , moj blad szewski bo chodzilo mi oczywiscie o 600f4 non IS , reszta pytan bez zmiam

Bywalec Awatar toma20D
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iroslav Zobacz posta
    Panowie przepraszam za zamieszanie , moj blad szewski bo chodzilo mi oczywiscie o 600f4 non IS , reszta pytan bez zmiam
    Podobnie jak juz Koraf napisal ....brak części do tego modelu , wspolpraca z body AF , ostrość, bokeh ..TOP
    pozdrawiam

Tomasz

Canon 1D Mark IV, Canon 1DsMark III , i trochę szkiełek L Gitzo 5541LS

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Co do optyki to bardzo fajne szkło
    ryzyko jest wtedy kiedy coś się zepsuje, bo możesz go użyć wtedy jako bardzo drogiego młotka
    niestety stare modele w wyniku braku części są wręcz nienaprawialne
    Fakt faktem jest to bardzo sympatyczna propozycja, jednak zapomnij o mobilnym foceniu
    obowiązkowo ze statywu jeśli chcesz mieć nieruszone zdjęcia
    do statywu jakąś dobrą mocną głowicę
    to wszystko duuużo waży... wiem bo miałem okazje to sprawdzić w zeszły weekend
    Pozostaje albo focenie z budy albo z jakiegoś innego stanowiska bo szorowanie przez gąszcze lub bagniska szybko Cię zniechęci.
    Nie wiem za ile chciałbyś kupić takie szkło, ale chyba lepszym rozwiązaniem jest
    300 f2.8 IS jest używalna z ex 1.4 i 2.0 co daje ci taką samą ogniskową, mobilność stabilizacje i większy zakres ogniskowych
    To takie moje luźne rozważania.... bo sam kiedyś o tym myślałem
    30d,16-35 2.8II L 24-70 2.8L 70-200 2.8L 85 1.2II L 580 EX II Manfrotto, Lowepro, SanDisk ... wiele planów i zapału

Uprawnienia umieszczania postów