Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: bracketing czy

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

"A to trzeba?" :P

Bywalec

Domyślnie

panie Tomku dziękuje ... więc da się :razz:

Jeżeli tylko masz niski poziom szumu, lepiej wykonywać pojedyncze zdjęcia i zapisywać je w RAW (można lekko prześwietlić). Wyciągniesz z cienia to co chcesz w dobrym oprogramowaniu.
    dziękuje

Pytanie zasadnicze, na kursie dla fotoreporterów w kurii byłeś? Coś czuję, że nie.
    zdjęcia ze statywu w kościele nie stanowią dla mnie problemu , plebani i tak uważają że jeśli jestem w kościele to i tak d... do ołtarza .
    Były dzieci neostrady...

...mamy dzieci canon-board
    jestem dzieckiem canon board C 5D + 24-70 f2.8 + 17-40 F.4 + 200mm f2,8 + Canon Speedlite 430 EX , Canon Speedlite 580 EX II zastępcze body C 40d + t 17-50 f2.8 ... niestety nie wiem co ma sprzęt do zadawanego pytania i odpowiedzi na nie .Jeśli bym na starcie wypisał zawartość plecaka zmieniło by to treść waszych wypowiedzi

Domyślnie

Nie trzeba wypisywać zawartości plecaka ponieważ to nic nie znaczy, poza tym, że Cie stać bądź, że masz bogatek wujka w USA.

To fotograf robi zdjęcie a nie drogi sprzęt - wcale nie trzeba mieć drogich aparatów żeby robić przyzwoite zdjęcia.

Wystarczy pomysł i umiejętności - dziwie się, że posiadając 530EX II i tak jasną szklarnie ustawiasz w body ISO na 1000.
    To jest zupełnie nieuzasadnione - na takim zestawie można spokojnie robić zdjęcia na ISO 100 z czasami rzędu 1/100 i krócej aż do synchronizacji.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Czy nie posługujesz się w obiektach zamkniętych lampą, czy mam tylko takie wrażenie?
    Ostatnio edytowane przez mateuszkaratysz ; 30-06-2010 o 20:26 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tyle masz sprzętu i nie potrafisz ekspozycji ustawić??? I w ogóle jakieś dziwnie laickie pytania zadajesz, czyżby "fotograf z dotacji"?

Bywalec

Domyślnie

tak tylko przy iso 1000 będzie to ok 1/125 , czyli iso 100 wymagało by ok 1/10 - 1/6 i tutaj statyw , możliwe były by jpg na zastanym świetle i przekonanie że nie warto było hdr robić
    pisałem tutaj o świetle zastanym , na 17-40 przeważnie iso 800 i f4 , jeśli kościół drewniany to 1000 1/80 - 40

Czy nie posługujesz się w obiektach zamkniętych lampą, czy mam tylko takie wrażenie?
    raczej unikam ale w drewnianych to mus bez lampy nie da rady :-( w murowanych przy deszczowej pogodzie też bez lampy nie obleci

młody pokazał hdr i że takie chce zapytałem na forum czy ktoś robił , a tutaj ataki na mnie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No to jak nie robiłeś do tej pory to się nie podejmuj, lepiej stracić klienta niż mieć niezadowolonego klienta. Albo rób po swojemu jak do tej pory a jak się młodemu nie podoba to niech szuka gdzie indziej.

Domyślnie

aztek to Ci powiem, że jesteś mistrzem utrudniana sobie życia.

Ale prawdę mówiąc obstawiam, że nie wykorzystujesz lampy błyskowej ponieważ boisz się efektu "blachy" a przecież jest tyle fajnych możliwości wykorzystania błysku jako dopełnienia do światła zastanego a efekty takie same jak wyciąganie z Rawa przy świetle zastanym - problem iso1000 i długich czasów znika.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    wystarczy że błyśniesz z mocą lampy błyskowej ustawionej w manualu na 1/8 lub 1/16 światło zastane zostanie nienaruszone a modele będą prawidłowo doświetleni = zero wyciągania niedoświetleń
    Ostatnio edytowane przez mateuszkaratysz ; 01-07-2010 o 17:48 Powód: Automerged Doublepost

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów