No to już wiesz, że zrobiłeś potworka![]()
agent - Twoja obróbka jest dobra, nie masz się czego wstydzić. Nie wrzucaj na fora takich porównań "przed-po" bo Cię zjedzą jaka to z Ciebie amatorszczyzna, alarz i kreator sztucznej rzeczywistości . Liczy się efekt końcowy a ten - w obu przypadkach - jest, oczywiście moim zdaniem, na dobrym poziomie.
Wielu tutaj znanych i lubianych maluje i przerabia fotki w takim stopniu, że popłakalbyś się ze śmiechu na widok oryginałów a mimo to słychać tylko ochy i achy. Ale to wyłącznie dlatego, że nie widać co wypluł aparat
Się nie przejmuj - jest świetnie![]()
No ok nowart, ale chcesz mi wmówić że to niebo na drugim zdjęciu jest "świetne"?
Zależy, co chciałeś osiągnąć. Ja na zdjęciu w wersji "po" widzę fioletowe niebo i zgniłą trawę, ale jeśli takie było zamierzenie, to ok.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
I fiolotowe niebo z photoshopa wyglada jak? Bo napewno nienaturalnie. I tylko do tego się odnosze.
Nie wiem czym fota robiona, ale jeśli 40D to do odratowania spokojnie, ale z 5tki już nie.
Obróbka pojechana - chałupa nie powinna wpadać w różowe kolorki jeśli na oryginale jest w miarę ok.
Zrób cz-b i będzie spoko![]()
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5
fota robiona 5tką, a czemu to z 40d do odratowania a z 5tki nie?
Dziś wieczorem może jak będę miał czas, spróbuje zrobić 2gą wersję bez dzikich przebarwień, ciekawe czy się spodoba =)
---
5D + 40D + S14/2.8 + EF 28/1.8 + EF 50/1.4 + EF 85/1.8 + 430EX
dreamstorm, też chciałbym spytać, dlaczego z 40D do odratowania, a z 5D nie?
nowart dzięki za pozytywne słowa =)
Przypomniałem sobie, że mam inny kadr z tym dworkiem (zresztą już go zamieszczałem na forum), nawet wyszło w podobny deseń, chociaż obrabiałem to dobrych kilka tygodni temu (z tego kadru dało się wyciągnąć jeszcze trochę nieba):
I jeszcze coś dla smaczku, również proszę o opinie, jest agresywna obróbka ale tak właśnie było w zamierzeniu:
1:
2:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
kurde wkleiła się miniaturka drugiego zdjęcia, jeśli można prosić moda o edycje z tym linkiem:
Ostatnio edytowane przez agent ; 01-07-2010 o 17:37 Powód: Automerged Doublepost
---
5D + 40D + S14/2.8 + EF 28/1.8 + EF 50/1.4 + EF 85/1.8 + 430EX