Rany co się tu wyrabia ???
Spojrzałem własnie na szybko na 4 ostatnie sondy, te z Miclesem miały po ponad 150 głosów, te bez niego poniżej 100. Rozumiem, że na tej podstawie szanowni moderatorzy sugerują manipulację głosami.
Ale jeżeli coś takiego się sugeruje i jest się moderatorem forum, to moim skromnym zdaniem nalezałoby to poprzeć bardziej konkretnym dowodem. Inaczej to są to zwykłe pomówienia. Sprawdzić 150 użytkowników jest naprawde prosto (o ile się ma uprawnienia) - wystarczy zobaczyć ilu z nich zostało założonych tylko po to aby zagłosować w danej sondzie.
Przecież większa liczba głosów może się brać z większego zainteresowania tematem - w końcu każdy kto czyta CB kojarzy Miclesa.
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria
Nie, nie jest. Jeśli ankieta nie jest jawna to my też nie widzimy kto w niej głosował.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie, nie jest. Jeśli ankieta nie jest jawna to my też nie widzimy kto w niej głosował.
Niestety :-D Ponadto micles dba o "medialny szum" wokół battli, w których bierze udział. Na każde wystawione foto przypada średnio dwie strony paplania w wątku z ustawką :rolleyes:Przecież większa liczba głosów może się brać z większego zainteresowania tematem - w końcu każdy kto czyta CB kojarzy Miclesa.
Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 22-07-2010 o 12:05 Powód: Automerged Doublepost
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Nie wierzę, że nie ma w bazie żadnej tabelki, gdzie byłoby powiązanie usera z głosem w danej ankiecie. A ktoś do tych wszystkich tabelek ma uprawnienia.
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria
Nie zagłosowałem, bo ankieta była już zamknięta.
Na moje nieślubne oko (byłem w życiu może na dwóch ślubach i nigdy z aparatem) zestaw pierwszy pod kątem kadrów i atmosfery podobał mi się bardziej. Jego minusem jest właśnie wspominana już niejednolita obróbka, a także kilka fotek sprawiających wrażenie całkiem surowych (np. http://a.allxages.com/cb/canonboard/zestaw1/22.jpg). Fakt, że para młoda sprawia wrażenie samotnej i niewielu ludzi poza nimi widać, jest dla mnie plusem. No ale ja mizantrop jestem.
W drugim secie nie podoba mi się nadużywanie przerysowań dawanych przez szeroki kąt. Bardzo je lubię w ladszaftach, ale tutaj mi nie podchodzą niestety. Nie podoba mi się też cukierkowatość w plenerze, a stacja kolejowa mnie wręcz odrzuca. Natomiast _ogromnym_ plusem tego zestawu jest zrównoważona obróbka (poza tym nieszczęsnym plenerem), która sprawia, że zdjęcia łączą się wizualnie w spójną całość.
Trudno byłoby mi wybrać na co zagłosować.
.
Ale Ci to tylko od zera do jednego.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Mi by się nie chciało liczyć osiemnastu zdjęć od góry, wolałbym sprawdzić jaką nazwę ma zdjęcie, o które mi chodzi i zawierzyłbym jednoznacznie numerowi, bądź doprecyzował to adekwatnym linkiem do niego.