... zwłaszcza że kolega micles traktuje battle jak święte wojny :-P
... zwłaszcza że kolega micles traktuje battle jak święte wojny :-P
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Rany co się tu wyrabia ???
Spojrzałem własnie na szybko na 4 ostatnie sondy, te z Miclesem miały po ponad 150 głosów, te bez niego poniżej 100. Rozumiem, że na tej podstawie szanowni moderatorzy sugerują manipulację głosami.
Ale jeżeli coś takiego się sugeruje i jest się moderatorem forum, to moim skromnym zdaniem nalezałoby to poprzeć bardziej konkretnym dowodem. Inaczej to są to zwykłe pomówienia. Sprawdzić 150 użytkowników jest naprawde prosto (o ile się ma uprawnienia) - wystarczy zobaczyć ilu z nich zostało założonych tylko po to aby zagłosować w danej sondzie.
Przecież większa liczba głosów może się brać z większego zainteresowania tematem - w końcu każdy kto czyta CB kojarzy Miclesa.
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria
Nie, nie jest. Jeśli ankieta nie jest jawna to my też nie widzimy kto w niej głosował.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie, nie jest. Jeśli ankieta nie jest jawna to my też nie widzimy kto w niej głosował.
Niestety :-D Ponadto micles dba o "medialny szum" wokół battli, w których bierze udział. Na każde wystawione foto przypada średnio dwie strony paplania w wątku z ustawką :rolleyes:Przecież większa liczba głosów może się brać z większego zainteresowania tematem - w końcu każdy kto czyta CB kojarzy Miclesa.
Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 22-07-2010 o 12:05 Powód: Automerged Doublepost
Nie wierzę, że nie ma w bazie żadnej tabelki, gdzie byłoby powiązanie usera z głosem w danej ankiecie. A ktoś do tych wszystkich tabelek ma uprawnienia.
SPROCKET
Moja wycieczkowa galeria
Niekoniecznie. Nie che się autorytarnie wypowiadać bo nie mam uprawnień admina na żadnym forum zrobionym na vBiuletinie ale, per analogiam, przypuszczam że takie informacje mogą być zaszyte gdzieś w kodzie.
A przy okazji, jedynym adminem jest tutaj hazan, ale on nie zajmuje się moderowaniem :-)
Nie chcę robić z tego wielkiej polemiki, więc postaram się zabrać głos w sprawie po raz ostatni.
W kodzie na pewno nie, gdyż kod aplikacji www jest statyczny.
Natomiast gdzieś w bazie musi być informacja, że dany użytkownik oddał głos w danej ankiecie, gdyż w przeciwnym wypadku można byłoby głosować wielokrotnie.
Jedynie fakt na co uzer głosował dałoby się ukryć. Licznik głosów byłby przy danej ankiecie i w momencie głosowania odpowiednia wartość zwiększałaby się o 1, a w dodatkowej tabeli byłby odnotowywany fakt oddania głosu przez usera, aby wykluczyć głosowanie wielokrotne.
Więc dalej będę się upierał, że informacja czy głosujący użytkownicy byli założeni tylko po to, aby zagłosować jest do sprawdzenia.
SPROCKET
Moja wycieczkowa galeria
Tego to się nie spodziewałem
To czemu wygrałem z MacGyverem? Za duża afera by się zrobiła, jakby wyszło na jaw? Bo z kimś musiałem przegrać, żeby nie sprawiać pozorów? A może jednak faktycznie ludzie na mnie głosowali i mam wielu nieudzielających się na forum zwolenników, albo takich co to się wstydzą przyznać, że głosowali na mnie?
Z tego co pamiętam, to w PL jest domniemanie niewinności. Jak ktoś ma jakieś podejrzenia, to proszę je wystosować do Hazana, on powinien poczuć obowiązek do skontrolowania tego faktu, a nie zajęłoby mu to raczej dużo czasu.
Następne sondy proszę wystawiać z tą drugą opcją, otwartego głosowania (nie pamiętam jak się to nazywa, a nie da rady sprawdzić bez zakładania nowego tematu), chyba że kłóci się to z regulaminem Battle Cage (ale z tego co widzę, to chyba nie). Może wtedy wyniki będą wiarygodniejsze, bo wstydliwi wielbiciele nie odważą się zagłosować i być później linczowanym.
....nie sądźcie a nie będziecie sadzeni...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ups - sądzeni
Ostatnio edytowane przez pe.en.de ; 22-07-2010 o 23:11 Powód: Automerged Doublepost
Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.