Strona 5 z 28 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 279

Wątek: [battle] Goomis vs micles vs ?? - reportaż ślubny

Domyślnie

Ja bardzo chętnie na ten późniejszy termin tak około 10 sierpnia może być troszkę wcześniej
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odi Zobacz posta
    nie rozumiem gdzie tu problem?
    To nie problem tylko sugestia. Jeśli chcesz mieć dużo głosów w battlu to warto, by jak najwięcej osób go obejrzało i zagłosowało, czyli czasem warto posłuchać sugestii.
    Ja na przykład też nie widzę sensu w publikacji 100 fot i nie zamierzam tego oglądać, więc kolejny głos mniej.
    I jak się okaże że głosujących było na przykład 10 zamiast spodziewanych 100 to dopiero przyjdzie refleksja "a może warto było posłuchać forumowiczów przy ustalaniu warunków battla" ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    To nie problem tylko sugestia. Jeśli chcesz mieć dużo głosów w battlu to warto, by jak najwięcej osób go obejrzało i zagłosowało, czyli czasem warto posłuchać sugestii.
    Ja na przykład też nie widzę sensu w publikacji 100 fot i nie zamierzam tego oglądać, więc kolejny głos mniej.
    I jak się okaże że głosujących było na przykład 10 zamiast spodziewanych 100 to dopiero przyjdzie refleksja "a może warto było posłuchać forumowiczów przy ustalaniu warunków battla" ...
    Vitez, nie zgadzam się - jeśli ludzie nie obejrzą tych 100 fot, to znaczy że materiał jest nudny i do d....... - i wtedy chłopaki będą wiedzieli że robią nudne materiały do d....
    I ja też jak wrzucę z Pankiem na battle te około 80 fot i się okaże że mało to ludzi obejrzało, to będzie dla mnie sugestia że mój materiał jest może nudny i do d...... .

Następnym razem może wrzucę lepszy materiał, będę się starał, żeby był mniej do d...... niż ten który był do d....... .

Reportaż ślubny to minimum te 70-80 do 100 zdjęć.
    Kropka.
    ps.
    Wiem, że to zrozumiesz. Dzięki.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Vitez, nie zgadzam się - jeśli ludzie nie obejrzą tych 100 fot, to znaczy że materiał jest nudny i do d....... - i wtedy chłopaki będą wiedzieli że robią nudne materiały do d....
    I ja też jak wrzucę z Pankiem na battle te około 80 fot i się okaże że mało to ludzi obejrzało, to będzie dla mnie sugestia że mój materiał jest może nudny i do d...... .

Następnym razem może wrzucę lepszy materiał, będę się starał, żeby był mniej do d...... niż ten który był do d....... .
    Pozostaje pytanie skąd się dowiesz jak wielu ludzi nie obejrzało fot bo nudne. W battlu da się jednak zmierzyć tylko ilość głosów i tylko o to mi chodzi - by tych głosów było więcej to zdjęć powinno być mniej. Ewentualnie w głosowaniu dorzucić trzecią opcję "Żaden. Nie obejrzałem bo za dużo" .
    Dla mnie (ale to tylko pojedyncza, subiektywna opinia, nie głos ogólnoforumowy bo czasem tak niestety są moje wypowiedzi traktowane ) 100 zdjęć będzie zawsze nudne i nigdy ich nie obejrzę, niezależnie od klasy fotografa, i nie oznacza to automatycznie tego że materiał do d... tylko że nie chce mi się tak wielu zdjęć na raz oglądać.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Vitez ma sporo racji. Przyznam się szczerze, że nie potrafię sobie wyobrazić rzetelnego porównania dwóch setów po 80-100 zdjęć. Pewnie po prostu przescrolluje stronę w dół i jak coś się uchwyci ciekawego to zatrzymam.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tylko czemu tak ostro nie dementujecie sensowności battle'a pank-michal_sokolowski, pomimo że konwencja jest taka sama

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Bo jeszcze nie zaczęli tematu w odpowiednim dziale? Mam dokładnie takie samo uczucie do ich battle'a.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ewentualnie w głosowaniu dorzucić trzecią opcję "Żaden. Nie obejrzałem bo za dużo" .
    Wstawimy też :-P

Z jednej strony jest to racja, ale z drugiej to nie jest problem wybrać 10 super zdjęć z repo, tylko właśnie problemem może być pokazanie 70zdjęć na co najmniej równym poziomie.

Dodamy jeszcze opcje w stylu
    "Oglądałem, ale za dużo zdjęć by podjąć decyzję"
    Jeżeli któraś z dodatkowych opcji będzie miała więcej głosów niż zestawy to powtórzymy battle'a okrajwając liczbę fot i nie mówiąc który zestaw czyj. Proste
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dobra opcja. Zgadzam się.

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jak Ci wszscy mówią żeś łysy, to wyrzuć grzebień.
    Nie prościej od razu przejść do:
    Dobra opcja. Zgadzam się
    Ja raczej obawiam się trudności z zapamiętywaniem oglądanych zdjęć.
    Jak potem porównywać to co mam w pamięci z tym co widzę?

Przy 10, no może 15 jeszcze dam radę, ale przy 2 x 100?
    Jak Ci wszyscy mówią.....
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Strona 5 z 28 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów