Strona 7 z 28 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 279

Wątek: [battle] Goomis vs micles vs ?? - reportaż ślubny

Coś już napisał Awatar SeaMan
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

osobiście mam mieszane uczucia z jednej str. sam jestem świeżo po własnym weselu (15.05.2010 foto. Feelipe) i raz obejżałem foty z przyjemnością nawet drugi ale na tym koniec, teraz wracam do "wybranych", z drugiej str. przekonuje mnie stwierdzenie:
    Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Chodzi o to że nie masz porównywać zdjęć. Masz porównać ogólne odczucia po obejrzeniu obu setów. Wczuć się w rolę pary młodej i wybrać pomiędzy dwoma albumami, które pokazało ci dwóch fotografów zabiegających o podpisanie umowy z tobą
    Proponował bym 30-40 fot.
    Poza tym uważam ze decyzje powinni podjąć uczestnicy obejże na pewno tylko żebym przy 100 ich nie prze-rolkował.

Tak czy inaczej uszanuje wole uczestników Powodzenia i czekam
    450D+grip l C EF-S 18-55/3.5-5.6IS l C EF 55-200 mm f/4.5-5.6 II USM l C EF 50mm f/1.8 II l C 380 EX

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Chodzi głównie o to że set 100 zdjęć to się przeleci, nie obejrzy. Za to set 20, max 30 to już da radę obejrzeć. Znowu podkreślam - opinia po prostu subiektywna.
    Jak już pank miał kilkukrotnie chyba przyjemność zobaczyć w swoim wątku, 20-30 zdjęć to idzie nawet za jednym razem skomentować po miclesowemu Tylko trzeba chcieć. Dla mnie jako przyszłego pana młodego przerolkowanie 100 zdjęć byłoby bardziej wymierne niż obejrzenie 20-30. (Subiektywna opinia )

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

dawać po 100 fot - ja tam chętnie zobaczę i porównam ze swoimi :P

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Jak już pank miał kilkukrotnie chyba przyjemność zobaczyć w swoim wątku, 20-30 zdjęć to idzie nawet za jednym razem skomentować po miclesowemu Tylko trzeba chcieć.
    Nie zauważyłeś, że jesteś jedyną osobą której się chce? A, że w tym battle sam bierzesz udział to chyba będzie 0 chętnych

Dla mnie jako przyszłego pana młodego przerolkowanie 100 zdjęć byłoby bardziej wymierne niż obejrzenie 20-30. (Subiektywna opinia )
    Sugerujesz, że wszyscy przyszli weselnicy mają już przeglądać portfolia osób?

Dopiero zaczyna Awatar steady
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja z przyjemnością obejrzę relację ze ślubu w ilości 80-100 zdjęć
    sprzęt: CANON 5DII + 35L + 85 + 135L + 580

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jeśli to ma być do oglądania to dajcie po 24 dobre fotki i będzie ok. Nad Niemnem i inne "nudziarstwa" niech nie mają tu miejsca. Bez "wodolejstwa" - 24 dobre zdjęcia jak 24 godziny w dobie .
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Ja z mojego ślubu mam 36 zdjęć czarno-białych i drugie tyle kolorowych. Ponadto 9 minut filmu niemego w standardzie super8, na czarno-białej taśmie made in USSR, na których jest wszystko co najważniejsze z ceremonii i z wesela. Zasadniczo nie widzę sensu posiadania większej ilości zdjęć, bo ksiądz, czy urzędnik mówiący "U", nie różni się wiele od księdza, czy urzędnika mówiącego "R", bez względu na to, czy fotografowany jest od dołu, w kierunku witraża nad ołtarzem, czy z ambony w kierunku butów ministranta.Ciocia Zosia tańcząca rock 'n rolla, wygląda tak samo komicznie (głupio), jak wyglądała tańcząc makarenę. Reszta istotnych dla mnie ujęć mieści się na jednym standardowym negatywie, zwłaszcza z perspektywy 25-ciu lat...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    Jeśli to ma być do oglądania to dajcie po 24 dobre fotki i będzie ok. Nad Niemnem i inne "nudziarstwa" niech nie mają tu miejsca. Bez "wodolejstwa" - 24 dobre zdjęcia jak 24 godziny w dobie .
    Tyle, że większa ilość zdjęć (80-100) pozwala również ocenić czy fotograf trzyma poziom. Jakie to ma znaczenie? Choćby takie, że tych 20 udanych i wybranych zdjęć wg fotografującego, nie musi być wcale tymi najlepszymi dla klienta. Ze 100 już wybierze też coś dla siebie. W większości poważnych i mniej poważnych stowarzyszeń fotografów ślubnych właśnie reportaż z 80-100 zdjęć jest oceniany podczas weryfikacji osoby chcącej doń wstąpić. Battle z 20 zdjęć przypomina galerie fotografów ślubnych na ich stronach www. Wiadomo, że są tam zdjęcia "best of the best of the best...". Niczego to nie mówi o tym jaki poziom trzyma fotograf "na co dzień". Zwróćcie uwagę, jak wielu fotografów ostatnio wrzuciło na swoje blogi całe 100-zdjęciowe reportaże.
    Marki trzy.

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja tez chętnie obejrzę materiał jaki sam oddaję klientom czyli 80-100 zdjęć.
    Myślę, ze to już standard bo mamy po trosze z każdej części "tego dnia".
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Ja z mojego ślubu mam 36 zdjęć czarno-białych i drugie tyle kolorowych. Ponadto 9 minut filmu niemego w standardzie super8, na czarno-białej taśmie made in USSR, na których jest wszystko co najważniejsze z ceremonii i z wesela. Zasadniczo nie widzę sensu posiadania większej ilości zdjęć, bo ksiądz, czy urzędnik mówiący "U", nie różni się wiele od księdza, czy urzędnika mówiącego "R", bez względu na to, czy fotografowany jest od dołu, w kierunku witraża nad ołtarzem, czy z ambony w kierunku butów ministranta.Ciocia Zosia tańcząca rock 'n rolla, wygląda tak samo komicznie (głupio), jak wyglądała tańcząc makarenę. Reszta istotnych dla mnie ujęć mieści się na jednym standardowym negatywie, zwłaszcza z perspektywy 25-ciu lat...
    A ja nie mam ani jednego zdjęcia. Ani czarno białego ani kolorowego. I filmu też nie mam. Po co to komu?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 7 z 28 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów