Oczywiście nie ma czegoś takiego jak kadr bułgarski albo kadr hinduski, na dodatek "standardowy odwrócony".
Tak mi się te 2 kadry skojarzyły. Hinduski prosto rozpoznać, obejrzyj jakieś galerie Indian Wedding etc. i zobacz jaki kadr często tam występuje, a potem go "odwróć". Drugi z Twoich kadrów skojarzył mi się z ciepłem i czymś takim prostym jak smak pomidorów z bułgarskim serem. Raczej trudno będzie Ci zgadnąć który to bułgarski, ale niech wystarczy, że naprawdę mi się podobał.
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.
Nie lubię zagadek, na które odpowiedzi zna tylko ich autor + może jeszcze jakiś jeden fart.
"Na nieszczęście oko miclesa nie jest już tak czujne i niejeden szczegół mu umknie" czy jakoś tak brzmiał Twój podpis.
Luknij na 18 a następnie na Indian Weddnig.
Wygląda jakbyś się uczył od hindusów ukazywać to co jest ważne.
No dłonie, palce, tylko że oni kierują je w lewą stronę a Ty w prawo
(albo odwrotnie, zależy czyją stronę) w każdym razie polm-owi chodziło że robisz to jak hindus tylko odwrotnie.![]()
Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.
Informatycy nawet na palcach liczą od zera...
Nie zagłosowałem, bo ankieta była już zamknięta.
Na moje nieślubne oko (byłem w życiu może na dwóch ślubach i nigdy z aparatem) zestaw pierwszy pod kątem kadrów i atmosfery podobał mi się bardziej. Jego minusem jest właśnie wspominana już niejednolita obróbka, a także kilka fotek sprawiających wrażenie całkiem surowych (np. http://a.allxages.com/cb/canonboard/zestaw1/22.jpg). Fakt, że para młoda sprawia wrażenie samotnej i niewielu ludzi poza nimi widać, jest dla mnie plusem. No ale ja mizantrop jestem.
W drugim secie nie podoba mi się nadużywanie przerysowań dawanych przez szeroki kąt. Bardzo je lubię w ladszaftach, ale tutaj mi nie podchodzą niestety. Nie podoba mi się też cukierkowatość w plenerze, a stacja kolejowa mnie wręcz odrzuca. Natomiast _ogromnym_ plusem tego zestawu jest zrównoważona obróbka (poza tym nieszczęsnym plenerem), która sprawia, że zdjęcia łączą się wizualnie w spójną całość.
Trudno byłoby mi wybrać na co zagłosować.
.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---