Strona 21 z 28 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 279

Wątek: [battle] Goomis vs micles vs ?? - reportaż ślubny

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Jedynka to niezła tragedia jeśli chodzi o kolory, inna sprawa, że kadry też raczej jaj nie urywają. Ogólnie za ciemno, przez co kolory leżą.

Dwójka dużo lepiej pod oboma względami, choć też jest kilka zdjęć poszedłbym bardziej w rozjaśnienie żeby ta skóra nie była pomarańczowa.

Mój faworyt to 2 zdecydowanie. Dodam, że rozszyfrowanie który zestaw jest czyj, było proste.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Zdecydowanie dwójka choć za mało bw jak dla mnie. Jedykna to przede wszystkim brak koncepcji na obróbkę. Nie wyobrażam sobie oddawać młodym albumu w którym na każdej stronie zdjęcie będzie miało różne kolory bo to po prostu tworzy jeden wielki chaos i odwraca uwagę oglądających od ważnych elementów.
    Co do ilości zdjęć to w 40 spokojnie można było się wyrobić - w obu setach jest za duzo podobnych ujęć nie wnoszącycj niczego nowego do opowieści.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    Jedynka to niezła tragedia jeśli chodzi o kolory, inna sprawa, że kadry też raczej jaj nie urywają. Ogólnie za ciemno, przez co kolory leżą.

Dwójka dużo lepiej pod oboma względami, choć też jest kilka zdjęć poszedłbym bardziej w rozjaśnienie żeby ta skóra nie była pomarańczowa.

Mój faworyt to 2 zdecydowanie. Dodam, że rozszyfrowanie który zestaw jest czyj, było proste.
    Patrząc na Twoje zdjęcia ślubne to trochę hipokryzja pisać taki post.

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Ja mam za sobą 1 ślub, więc logiczne, że nie wiadomo czego nie będę miał w galerii. Moja opinia jest czysto subiektywna, do mnie pomarańczowy kolor skóry z pierwszego setu nie przemawia. Skoro wystawiają swoje foty pod ocenę, to muszą liczyć się z tym, że będą to opinie ludzi doświadczonych mniej i bardziej, opinie pochlebne jak i negatywne. To czy moja opinia jest dla nich choć trochę wartościowa to juz nie moja sprawa, piszę co myślę.

Dziękuję również za krytykę, bo to mobilizuje do działania i starania się o lepsze efekty, pozdrawiam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Przejrzałem Twoją galerie po napisaniu mojego posta i mówiąc szczerze, bez żadnej chęci odwetu, bo to nie w moim stylu, że Twoje ślubniaki nie trafiają do mnie. Masz dużo zdjęć, ale wybrałbym kilka, które przypadły mi do gustu. Kiedyś już do Ciebie zaglądałem, ale nie skumałem, że to ta sama osoba po nicku i odczucia miałem te same.
    Ostatnio edytowane przez UrGuR ; 14-07-2010 o 18:47 Powód: Automerged Doublepost
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    ...Twoje ślubniaki nie trafiają do mnie.
    Ważne, że trafiają do klientów

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Ja tylko powiem, że bardzo podoba mi się forma tego battle'a

Dopiero zaczyna Awatar Smile
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

MZ jakościowo/obróbka wygrywa 2., natomiast jeśli chodzi o pomysłowość/pozy to 1. - pewnie nie bez znaczenia jest ,,gra" Młodych.
    W obu zestawach dużo podobnych zdjęć jak już pisali poprzednicy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja nie widzę żadnego ładunku emocjonalnego w tych zdjęciach. Do obejrzenia raz i zapomnienia, nawet z perspektywy młodych, bo z oceniających battla to chyba oczywiste. Zupełnie nie kumam po co komu tego typu zdjęcia z przygotowań, czy one cokolwiek oddają?

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Ja nie widzę żadnego ładunku emocjonalnego w tych zdjęciach. Do obejrzenia raz i zapomnienia, nawet z perspektywy młodych, bo z oceniających battla to chyba oczywiste. Zupełnie nie kumam po co komu tego typu zdjęcia z przygotowań, czy one cokolwiek oddają?
    Ludzie przed ślubem (zwłaszcza kobiety) mnóstwo czasu poświęcają na wybór detali.
    Detal to jest to, co odróżnia jedną parę od drugiej.
    Detal to jest to, co głównie ogladać będą na zdjęciach przyjaciółki i co będzie najdłużej komentowane.

Wiem co piszę, bo od dziesiątków lat żyję w otoczeniu samych kobiet (żona i mnóstwo córek).
    Sprawdzcie to sami, dajcie do oberzenia kobiecie zdjęcia i niech potem opowie
    co na nich widziła.
    Ja sprawdzałem nie raz, jak chciałem odszukać te szczegóły o których mówiły to musiałem dwa razy oglądać zdjęcia.

Fotografujcie detale. Klientka długo ich szukała po to aby ją wyróżniły.
    IMHO bardziej tego oczekuje w pierwszej kolejności niż artyzmu fotografa.
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To ja w takim razie wprowadzam nową usługę : packshoty bucików, rajstop, podwiązki, obrączek, bukietów, diademów, kosmetyków, spinek... ^^

Strona 21 z 28 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów