Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Obudowa - czy reklamować?

Agness
    Guest

Cool Obudowa - czy reklamować?

Witam serdecznie

Od czerwca posiadam Canona 350D. Niestety mam pewien 'problem' z obudową. W miejscu trzymania aparatu obudowa chyba się nieco wypaczyła i chociaż nie koliduje to z robieniem zdjęć to czasem uciążliwe jest lekkie trzeszczenie, które np może mi kiedyś spłoszyć owada
    Pytanie moje - o Waszą opinię. Czy słać to do serwisu? Sporo to kasy kosztowało żeby funkcjonować jak należy, ale jakoś tak...boję się to słać w świat...
    Co radzicie?

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja radze zadzwonic na Zytnia i spytac ich jak oni to widza
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Agness
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Błajo
    to na pewno, ale najpierw pytam Was

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agness
    Witam serdecznie

Od czerwca posiadam Canona 350D. Niestety mam pewien 'problem' z obudową. W miejscu trzymania aparatu obudowa chyba się nieco wypaczyła i chociaż nie koliduje to z robieniem zdjęć to czasem uciążliwe jest lekkie trzeszczenie, które np może mi kiedyś spłoszyć owada
    Pytanie moje - o Waszą opinię. Czy słać to do serwisu? Sporo to kasy kosztowało żeby funkcjonować jak należy, ale jakoś tak...boję się to słać w świat...
    Co radzicie?
    Oczywiście, że warto spróbować chociaż obawiam się, że moze być problem bo obudowa 350 choć plastikowa to jest jednak bardzo solidna a wypaczenie wskazywało by na to że był narazony na długie działanie promieni słonecznech- i tu może być problem z ludzmi z serwisu w ramach gwarancji....
    Ale serdeczne zyczę pozytywnego załatwienia sprawy.

Pozdrawiam
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Błajo
    na Zytniej to sie nic nie dowie. Tam siedzi pani ktora powie tylko ze musza aparat zobaczyc. Jesli jestes z wawy to pol biedy. Jak nie to ewentulnie czeka Cie wycieczka albo wysyłka.

Coś już napisał Awatar slonek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zdecydowanie sprobuj zareklamowac. Jesli aparat jest na gwarancji to co Ci szkodzi. Zgadzam sie jadnak z tpop. Przez telefon sie niczego nie dowiesz.
    20D, EF 17-40L f1:4; EF 70-200L f1:4; EF 50 f1:1,4; 580EX + kilka gadżetów

Agness
    Guest

Domyślnie

Właśnie tego się obawiam Lutek, że to słanie nie ma sensu, że mnie zbyją.
    A że jest jak mówi tpop to już się sama przekonałam. Kiedyś już dzwoniłam do owej Pani i faktycznie Ona tylko powiedziała, żeby przysłać. Jeśli uznają reklamację to pół biedy, ale jak nie uznają to będę do 14 dni bez aparatu i narazona na dodatkowe koszty. Do Wawy mam za daleko więc tylko wysyłka wchodzi w grę.
    No i gryzę sie dalej....próbować (serce mi peka jak mam słać moje cacko) czyteż odpuścić...

Hmm...a może podejdę do jakiegoś serwisu foto i zapytam? Poradzą mi? jak myślicie?

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agness
    Hmm...a może podejdę do jakiegoś serwisu foto i zapytam? Poradzą mi? jak myślicie?
    Watpie Hmmm ja bym staral sie otrzymac numer do servisanta...
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

U mnie obudowa w 350d w miejscu chwytania tuz pod palcami takze odobinke trzeszczala (choc nie byla wypaczona). Sam sobie ta obudowe zaserwisowalem. Wacik do czyszczenia uszu + 1-2 krople WD40 na wcik i wcieranie WD40 w mokroszczelinke miedzy plasikiem z uchwytu a reszta body. W 350d 'trze' cie lekko styk 2 elementow plastikowego body. WD40 zalatwia sprawe na bank (przynajmniej u mnie). Serwisowalem to raz (kilka miesiecy temu) i mam juz problem z glowy.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Uprawnienia umieszczania postów