Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 70

Wątek: Szkła do FX :) Marzenia się spełniają :)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    A jak ma to się do: "Do wydania mam ~10 tys.zł." z pierwszego posta?

strzeli 3 śluby i po sprawie

Domyślnie

Spektrum szkieł masz podane powyżej ale jeszcze bym podmienił tą 430 EX na wyższy model. Do ślubniaków się zdecydowanie przyda.

Pamiętaj jeszcze, że jasne zoomy to jednak ciężkie szkła (a z pewnością cięższe niż ciemniejsze odpowiedniki), a już z pewnością jeśli dochodzi w nich IS. Ja mam 70-200 2.8(bez IS) i jak podepnę do 40D z gripem (zalecany dodatek), to zaczyna to już trochę ważyć.

Domyślnie

Witam wszystkich serdecznie
    Dziękuję za te sugestie wszystkim znawcom sprzetu Do tej pory cieszyłam się każdym zdjęciem. Teraz poprzeczkę stawiam sobie trochę wyżej i wiem, że jeszcze długa droga przede mną!

35L kusi i chyba ją wybiorę na razie zamiast zooma, a co do portretu to razcej 135L, tylko szkoda, że nie mogę jej podpiąć pod body i koić się jej magią

Możliwe, że resztę pieniędzy dołoże do lampy. Ta sprzedam i wezmę model wyższy.

Jeszcze jedno...
    Mam manualna 50-tkę i ostrzenie sprawiało mi spore trudności, szczególnie przy dynamicznych kadrach. Zatem czy warto ja sprzedać i kupić zwykłą 50/1.8 EF? Ogniskowa ta bardzo mi pasuje do 5DmkII

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rurzowy_rzufff Zobacz posta
    a co do portretu to razcej 135L, tylko szkoda, że nie mogę jej podpiąć pod body i koić się jej magią
    A to dlaczego?
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak zobaczyłem tytuł wątku, to pomyślałem o efektach specjalnych... i tak się rozczarowałem
    Skasowali mi ;(

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rurzowy_rzufff Zobacz posta
    Jeszcze jedno...
    Mam manualna 50-tkę i ostrzenie sprawiało mi spore trudności, szczególnie przy dynamicznych kadrach. Zatem czy warto ja sprzedać i kupić zwykłą 50/1.8 EF? Ogniskowa ta bardzo mi pasuje do 5DmkII
    Najgorsza cecha 50/1,8II to budowa mechaniczna. Czasem mam wrazenie, ze niedlugo sie rozleci Nie wiem jak na 5D, ale podpinalem do analogowego Canona i jakosc juz nie byla taka powalajaca. No i tez nie zawsze trafia. Ostatnio dochodze do wniosku, ze albo obiektywy z USM albo matowka z klinem i manualne (ja tam bardzo szybko ustawiam ostrosc z klinem.. przynajmniej na manualnych aparatach jakie kiedys mialem).
    2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
    Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Na 5DII może się okazać że jakość (rozdzielczość) wersji f/1.8 jest lekko mówiąc mizerna...
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Domyślnie

kurde masz tyle kasy i nie wiesz na co wydac
    Jak masz zamiar robic zawodowo to inwestuj w sprzet ale jak bedziesz cykac zdjecia dla relaxu to moim zdaniem szkoda wydawac 10 tys na cos czego nie wykorzystasz
    aaaa jeszcze jedno kupa sprzetu w torbie nie swiadczy o tym ze jestes pro...
    Na poczatek zakup sobie C50mm f1.8 II pocykaj... i wtedy stwierdzisz co Ci jest jeszcze potrzebne czy szerokie szkielko czy tele
    Był Nikon... teraz jest Canon !

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafalp88 Zobacz posta
    ...Na poczatek zakup sobie C50mm f1.8 II pocykaj...
    No chyba żartujesz.
    Dziewczyna ma 5d2, a Ty proponujesz plastika za 400zł. Jeżeli już 50-tka to 1.4, zdecydowanie lepiej się sprawdzi.
    C-F-K - forever

Domyślnie

No dobra moze przesadzilem kup sobie ze swiatlem 1.4
    Był Nikon... teraz jest Canon !

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów