1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.![]()
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.![]()
słabiuchno , nie wystarczy postawić PM tu i tam i cyknąć foto a tak to dla mnie wygląda , na praktycznie każdym zdjęciu stoją i się tylko patrzą do ciebie , nic emocji nawet uśmiechu poza 5 lewą
zafarby , zwłaszcza ostatnie nie wyglądają ładnie
no comment...
kompozycje przemyslane i interesujace, rzuca sie w oczy umiejetnie dobrana optyka i swiatlo, widac rowniez spory warsztat w przygotowaniu sesji.
takze sadze ze nie jestes zwyklym amatorem i masz juz spore doswiadczenie w fotografii portretowej, dlatego pozwole sobie nieco ostrzej skrytykowac.
mianowicie..
..przegladajac te zdjecia nie widze szczescia i milosci nowozencow (choc pewnie sa ze soba bardzo szczesliwi, to jednak twoje fotografie tego nie pokazuja)
czy aby na pewno dajmy na to za 10-15 lat kiedy Ci panstwo mlodzi obejrza zdjecia z ich sesji plenerowej to przypomna sobie jacy byli wtedy szczesliwi?
- czas pokazejednak imho taka rezyseria pleneru jest dosyc ryzykowna.
teraz kadry z buldożerem, czy na zlomowisku sa na topie, ok - ale wydaje mi sie, ze to jednak ukazanie emocji jest ponadczasowe.
kolory, poza dyptykiem nr. 2 wyszly niekorzystnie (szczegolnie przeszkadzaja rozne wariacje odcieni skory)
mysle ze gdyby zostawic bardziej naturalna kolorystyke i do twoich interesujacych kompozycji dodac zdecydowanie wiecej emocji, w moim osobistym ratio ocenilbym calosc na 5
teraz daje 3, za w/w brak emocji i niekorzystna kolorystyke.
a tak z ciekawosci.. jakim sprzetem fociles na tym plenerze kolego?
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Kolega faktycznie chyba troche przesadził w obróbce. Zwłaszcza 4 po lewej wskazuje na nadmierne użycie suwaka Clarity w LR. O kolorach już było wspomniane. Na 2 i 6 po prawej panna młoda jest nieokreślonej barwy (czyżbyś ratował przepalenia?). Najfajniej wyszły foty z Fisheye'a.
Pozdrawiam
Czwórka po prawej i siódemka to dobre zdjęcia. Reszta taka sobie.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Najlepiej mi się widzi prawe 4. Poza tym jakoś wszystko statycznie. Nie wciąga.
ja daje plusa za pomysłowe kadry +
reszta jak wyżej.
dziękuję za konstruktyną krytykę,
zdjęcia rzeczywiście nie są zbyt dynamiczne, ale niektóre pary niechętnie okazują uczucia przed obiektywem. zdjecia były rybione canonem 40d.
jeszcze kilka zdjęć, trochę "dynamiczniejszych"
a.
b.
c.
d.![]()
Nie wiem dlaczego, ale przy tak obrobionych zdjęciach mam wrażenie, że zdjęcia były robione komórką i ktoś je próbował ratować...Sorry ale to tylko moje odczucie
![]()