Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 67

Wątek: Lustrzanka

Domyślnie

No to teraz ja...

Żeby nie było już więcej co wybrać a co nie, bo każdy ma swoje zdanie, to kupiłem Canon EOS 500D + EF-S 18-55mm IS. Bo taki był zestaw. Jakoś dzisiaj nie miałem za dużo czasu, żeby dokładnie pobawić się w robienie zdjęć to zrobiłem ich ponad 150 przy zielonym kwadraciku czy prostokąciku... I powiem wam, że jestem zadowolony z zakupu. Na weekendzie mam egzaminy więc nie będę miał czasu nauczyć się wszystkich opcji, więc od poniedziałku trzeba się znowu uczyć!

Teraz tak... Dużo osób doradzała kompakty bo amatorowi pozwolą robić podobno lepsze zdjęcia, a nawet jak mi się znudzi robienie zdjęć to powinienem być z niego zadowolony, ale nikt nie powiedział co się stanie jak mi się zacznie podobać robienie zdjęć i będę chciał iść dalej w tym kierunku... Wtedy co mam sprzedawać kompakta, kupować lustrzankę i dalej pchać się w koszty? Dodatkowo spędzić kolejnych kilka dni na oswojenie się z nowym nabytkiem? Nie widzę tutaj sensu.

Ktoś tam wspomniał o modzie na lustrzanki i o tym, że to niby szpan jest robić nią zdjęcia. Mówisz, bo sam się pewnie tak czujesz idąc ulicą z 5kg torbą, lustrem w ręce i robisz foty. Bo ja nigdy nie myślałem o tym w ten sposób.

Jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę,
    pozdr
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    I jeszcze z 10 stron kłotni co jest lepsze, bo nadażyła się taka okazja w wątku z idiotycznym pytaniem kompletnego amatora. Warto tak marnować czas i zaśmiecać forum?
    No i przypomniałem sobie, a nie widzę opcji edytuj...

Właśnie pokazałeś jak to wykorzystujesz swój cenny czas, piszesz do tematu o którym pewnie nie masz pojęcia, a jeśli masz to zaprzeczasz sam sobie. Amatorem byłeś i Ty kiedyś.

A tak nawiasem mówiąc weź sobie słownik ortograficzny i poszukaj błędów w swojej wypowiedzi. I żeby Ci nie przyszło do głowy pisanie bzdetów o literówkach...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    O jednak samo łączy! :P
    Ostatnio edytowane przez Tabassco ; 25-06-2010 o 22:37 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tabassco Zobacz posta
    Teraz tak... Dużo osób doradzała kompakty bo amatorowi pozwolą robić podobno lepsze zdjęcia, a nawet jak mi się znudzi robienie zdjęć to powinienem być z niego zadowolony, ale nikt nie powiedział co się stanie jak mi się zacznie podobać robienie zdjęć i będę chciał iść dalej w tym kierunku... Wtedy co mam sprzedawać kompakta, kupować lustrzankę i dalej pchać się w koszty?
    Ogólnie to problem polega na tym, że jak sie "spodoba", to i tak się będziesz pchał w koszty i to nie byle jakie Więc koledzy mieli rację, tak, czy tak
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

No to teraz ja...

Żeby nie było już więcej co wybrać a co nie, bo każdy ma swoje zdanie, to kupiłem Canon EOS 500D + EF-S 18-55mm IS...
    Witaj w Klubie!
    Gratuluję wyboru no i życzę zadowolenia co nie miara oraz owocnych łowów 8)

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No to teraz ja...

Żeby nie było już więcej co wybrać a co nie, bo każdy ma swoje zdanie, to kupiłem Canon EOS 500D + EF-S 18-55mm IS. Bo taki był zestaw.
    No i bardzo dobrze, kitem daje się zrobić przyzwoite zdjęcia (wbrew temu co się tutaj na forum zwykle pisze) co do zakupu kompakta - na początek, bo łatwiej, kolory , ostrość itd... to za przeproszeniem (nie będę pisał co) - lustrzanka to "normalny" aparat, uważam że lustrzanka jako pierwszy aparat ma duży sens.

A na konieć trzeba zacytować klasyka "uczyć się uczyć się" jak mawiał Lenin.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    ... lustrzanka to "normalny" aparat, uważam że lustrzanka jako pierwszy aparat ma duży sens.
    No ja bym tak nie powiedział. Sam startowałem z kompaktu i myślę, że bym żałował jak bym od razu rozpoczynał z lustra. Po pierwsze, na dobrym kompakcie można też porobić ładne foty, które czasami pobijają lustrzankę. Poza tym bez sensu na wakacje brać lustro, aby porobić "zwykłe" zdjęcia. Jak masz zestaw 18-55 to to nie jest jakiś specjalny zoom i żeby coś naprawdę powiększyć to już musisz wpakować dodatkową kasę, gdzie w przypadku kompaktu masz już wszystko "w zestawie". No chyba, że się nie znam...
    Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
    www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam

Domyślnie

W ciągu kilku następnych dni jak mi zoom nie będzie odpowiadał to pojadę do sklepu i sobie dokupię jakiś lepszy typu Sigma 70-300 APO Czy może EFs 17-55/2.8 USM IS?

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Ja mam Sigmę 70-300 APO i dobrze się sprawuje
    Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
    www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateuszw3 Zobacz posta
    No ja bym tak nie powiedział. Sam startowałem z kompaktu i myślę, że bym żałował jak bym od razu rozpoczynał z lustra. Po pierwsze, na dobrym kompakcie można też porobić ładne foty, które czasami pobijają lustrzankę. Poza tym bez sensu na wakacje brać lustro, aby porobić "zwykłe" zdjęcia. Jak masz zestaw 18-55 to to nie jest jakiś specjalny zoom i żeby coś naprawdę powiększyć to już musisz wpakować dodatkową kasę, gdzie w przypadku kompaktu masz już wszystko "w zestawie". No chyba, że się nie znam...
    Przykro mi ale zupełnie nie rozumiem: swoją pierwszą lustrzankę kupiłem wiele wiele lat temu i był to mój pierwszy aparat, nie miałem poczucia abym kiedykolwiek potrzebował jakiegokolwiek kompakta - obsługa tego czegoś jest zwykle "przekomplikowana" i cholernie niewygodna, nigdy nie potrzebowałem "jakiegoś specjalnego zooma" żeby robić zdjęcia - może jestem dziwny, jeśli dobrze zrozumialem dalszą część to chodzi o teleobiektyw - aktualnie nie posiadam (jeszcze jakieś dziesięć lat temu miałem 70-300 (minolty), czasami pożyczam 70-200/2.8 ale nigdy nie chce mi się go targać bo ciężki) - zwykle "zmniejszam zamiast powiększać" - po to kupujesz lustrzankę aby założyć obiektyw jaki ci pasuje - jedni zakładają jasne stałki inni tele jeszcze inni ultra wide i tak jest dobrze dla każdego co mu pasuje. Z ostatnim zdaniem cytowanej wypowiedzi niestety muszę się zgodzić.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateuszw3 Zobacz posta
    Poza tym bez sensu na wakacje brać lustro, aby porobić "zwykłe" zdjęcia.
    Ups. Toś teraz dofasolił. Ja właśnie tak robię. Zwykłe fotki to jest to, co lubię najbardziej. A do tego - no dobra przyznam się - używam 18-55is!!! Totalny bezsens, ale do dziś sobie tego nie uświadamiałem!!!

Zresztą - w Twojej galerii nie widzę fotek "niezwykłych" zrobionych lustrzanką, a chyba ktoś tak zaawansowany nie robi "zwykłych" fotek przy pomocy lustra? To by było takie bezsensowne.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

[...] kupiłem Canon EOS 500D + EF-S 18-55mm IS.
    No to w takim razie gratuluję wybory (Canon to Canon) i dobrych fotografii życzę :-D

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów