Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: Adobe CS5 - 85% zniżki dla nauczycieli i studentów

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Glorf Zobacz posta
    wlasnie trzymam folder reklamowy cortlanda (jeden z oficjalnych resellerow adobe'a)

"oprogramowanie firmy adobe w wersji student edition jest przeznaczone do instalowania wylacznie na prywatnych komputerach i do celow niekomercyjnych."

dla mnie to zamyka temat.
    a odkąd to cortland zajmuje stanowisko adobe

jak się dowiadywałem wiem tyle że MOŻNA używać do celów komercyjnych poza tym uczelnia nie musi być na żadnej "liście" ... ma spełniać pewne warunki ( np. iluś tam letnie studia itp itd ) i wsio

na stronie Adobe napisane że można używać , i to czytać a nie foldery reklamowe dystrybucji.... zresztą można przedzwonić i się wyjaśni , gadałem 3 krotnie kilka tygodni temu
    no comment...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam prośbę. Jeśli ktoś zakupi CS 5 w wersji dla studentów, to niech opisze krok po kroku jak przebiegała cała procedura. Będę wdzięczny.

Swoją drogą, wydaje mi się, że jest tak jak pisze MM, uczelnia nie musi być na liście, tylko spełniać warunki.

Uzależniony

Domyślnie

Ze strony Adobe

# Studenci — studenci szkół wyższych, zdefiniowanych jako publiczne lub prywatne uniwersytety albo inne szkoły wyższe
    (w tym wyższe szkoły społeczne, młodzieżowe i zawodowe), które są akredytowane
    i wymagają odpowiednika co najmniej dwóch lat nauki w pełnym wymiarze czasu

# Uczniowie szkół podstawowych i średnich — uczniowie akredytowanych szkół podstawowych lub średnich publicznych
    lub prywatnych nauczających w pełnym wymiarze czasu

Ale nie udalo mi sie na stronie adobe listy akredytowanych znalezc.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Bo nie ma żadnej listy. Wkleiłeś przecież jakie warunki mają spełniać. Ja będę kupował ale po wakacjach pewnie.
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Bo nie ma żadnej listy. Wkleiłeś przecież jakie warunki mają spełniać. Ja będę kupował ale po wakacjach pewnie.
    Jest na stronie Wimalu - która póki co jak widać jest od czapy w stosunku do Adobe'a ale mam niejasne przeczucie że na Adobie są tłumaczenia tego co jest na zachodzie, a na Wimalu właściwe dla Polski... Czas pokaże - mi to generalnie wisi, studentem już dawno nie jestem, CS5 kupiłem.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Pierwszy raz czytałem 3 miesiące temu info na Adobe , myślisz że przez ten czas , mając pewnie nie mało o to zapytań , mieli by błędne info ;]

To dystrybutorzy i sklepu mają info z zeszłego roku kiedy nie było studenckiej-komercyjnej.
    no comment...

Coś już napisał Awatar ppawcio
    Miasto
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

na stronie Wimalu jeszcze CS4 wszędzie reklamują...

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

A ja chwilowo znowu jestem studentem i się zastanawiam. Pytanie mam też takie - chciałem kupić przez net wersje amerykańską. Mam własną kartę kredytową zarejestrowaną w USA z adresem amerykańskim itd. Czy jak kupie w USA w ten sposób wersję edukacyjną to uznają mi, mimo że studiuje w Polsce?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zadzwoń do Adobe bądź napisz. Z tego co wiem nie ma znaczenia gdzie kupujesz. I tak później dostajesz key , rejestrując program.

PS. Po ile to to w usa ?
    no comment...

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Są dwie wersje tego oprogramowania-jedną można używać komercyjne a drugiej nie. Przy komercyjnej trzeba przejść weryfikację. Ja mam komercyjną
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów