Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Terminy/owość, czas plenerów ślubnych.

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Zależy o której ślub. Ale jak wcześniej pisałem - plener w tym samym dniu to zuuuoooo....

Problem jest taki, że to młodzi często chcą po prostu 'pstryknąć, żeby było', bo taka tradycja teraz, że się jeździ na plener zdjęcia robić (tak jak kiedyś do studia na paździerzowych tłach i z maksymalnie sztucznymi pozami). A w innym dniu to kłopot, bo trzeba się z pracy zwolnić, wbijać w ciuchy i przede wszystkim trzeba fotografowi dopłacić :P
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

najlepiej umawiać się na tydzień następny wtedy młodzi często biorą urlopy i jest największa szansa a jak nie to najlepiej dużo wcześniej dogadać się co do daty bo takie odkładanie na dobre nie wychodzi ;/
    i nie wychodź z założenia że oddzwonią bo wtedy twoja renoma cierpi
    a jeśli chodzi o pogodę to najlepoiej poszukaj dodatkowo takich miejsc gdzie w razie przykrej pogody możesz zaproponować młodym jakieś inne dobre wyjście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    Problem jest taki, że to młodzi często chcą po prostu 'pstryknąć, żeby było', bo taka tradycja teraz, że się jeździ na plener zdjęcia robić (tak jak kiedyś do studia na paździerzowych tłach i z maksymalnie sztucznymi pozami). A w innym dniu to kłopot, bo trzeba się z pracy zwolnić, wbijać w ciuchy i przede wszystkim trzeba fotografowi dopłacić :P
    Oj tak, wiem że klient nasz pan, ale chcę coś więcej dla nich zrobić (i dla swojej przyjemności) niż pstryki na szybko. Moją domena niestety nie jest szybkość działania, w repo sobie radzę ale to ciężka praca. A na plenerze wolałabym nie gonić i nie myśleć czy sukienka się ubrudzi it, pojechałbym w kilka miejsc, dobre parę godzin żeby to trwało.
    Do tego sesje przed ślubem, ehh, sentyment mam do chwil kiedy Pan młody po raz pierwszy widzi wybrankę w sukni, a tak już widział bo plener robili
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez adino Zobacz posta
    najlepiej umawiać się na tydzień następny wtedy młodzi często biorą urlopy i jest największa szansa a jak nie to najlepiej dużo wcześniej dogadać się co do daty bo takie odkładanie na dobre nie wychodzi ;/
    i nie wychodź z założenia że oddzwonią bo wtedy twoja renoma cierpi
    a jeśli chodzi o pogodę to najlepoiej poszukaj dodatkowo takich miejsc gdzie w razie przykrej pogody możesz zaproponować młodym jakieś inne dobre wyjście
    Dzięki za rady, spojrzałem na Twoją stronkę, jeśli nadal pstrykasz 350D to podziwiam, za jakość fotek, domyślam się, że dużo obróbki w to wkładasz, ale wygląda super. Klimat zdjęć też bardzo mi odpowiada (plener).
    Ostatnio edytowane przez Mr_Black ; 02-07-2010 o 12:52 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

To proste - weź kasę za plener z góry (choćby zaliczkę w postaci 50%) i wtedy będzie im bardziej zależało niż Tobie i się termin znajdzie. A jak im nie będzie zależało, to portfolio nie uzupełnisz, ale choć trochę kasy w kieszeni zostanie...
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Uprawnienia umieszczania postów