Tak S1 i S2 wykrywa tylko błysk innej lampy i wyzwala w tym samym momencie (S2 na drugi błysk).
Tak S1 i S2 wykrywa tylko błysk innej lampy i wyzwala w tym samym momencie (S2 na drugi błysk).
Dzięki bardzo za pomocteraz będzie mi już łatwiej z ta wiedzą
![]()
Miałem cztery różne modele lampy YN. Jeśli chodzi o "manualne błyskanie" to naprawdę warto dorzucić grosza do YN-560. Jakość wykonania - jest solidniejsza, bardziej zwarta, z lepszego tworzywa, do tego dużo fajniejsza i nie powodująca frustracji klapka baterii, zoom, większa moc, sygnalizacja dźwiękiem. Naprawdę, przyzwoita lampka.
Potwierdzam słowa poprzedniego użytkownika enthorpia. Sam mam dwie lampy Yongnuo YN-560, obie kupione przez Ebay-a w Hongkongu i muszę powiedzieć, że sprawują się wyśmienicie. Rzeczywiście są dobrze wykonane, solidne i bardzo dobre do manualnego błyskania. Polecam.
Mam pytanie:
Jakie są znaczące różnice między wersją I a II i czy są dostępne tabelki obrazujące zależność odległość/przysłona?
dobrze się stało, że źle się stało
II ma wyswietlacz LCD, I tylko przyciski i LEDy, II ma tez tryb stroboskopowy.
Tabelki to moze gdzies w sieci znajdziesz, ale przy cyfrowym aparacie juz nie sa tak potrzebne jak przy analogu. Robisz zdjecie, sprawdzasz jak sie naswietlilo, wprowadzasz poprawke i robisz drugie.