Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 135

Wątek: Czy za zabicie kameruna idzie sie do wiezienia?

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

bo im czas krótszy tym mniej zarejestrujesz swiatla z halogenka
    a wiadomo ze blyskacze blyskaja bega szybko wiec czas dla niech nie ma takiego znaczenia jak dla halogenkow. wiec nadal twierdze ze po prostu zmieniasz stosunek ilosci swiatla z halegenkow do swiatla blysku a nie wygaszasz je magicznie Hz
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Tak nie ma to jak dobry papier. Na świadków i gości też masz coś w umowie? I pewnie na księdza aby się powoli poruszał? W sumie to Pan fotograf z dobrym papierem jest number one a nie co inne. Zawsze łatwiej spreparować papier aby się mieć czym zasłonić niż zrobić zdjęcia.
    Mnie tylko przeszkadzają halogeny. Halogeny w kościele to kaplica, klimat zrypany kompletnie. A pomysł, by próbować się ratować lampą błyskową jest niestety gwoździem do trumny, klimat zabity totalnie, pierwszy plan jak w smażalni, a tył jak w ciemnej d...

Teoretycy górą. Pokaż jakieś portfolio ślubne to pogadamy.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Mnie tylko przeszkadzają halogeny. Halogeny w kościele to kaplica, klimat zrypany kompletnie. A pomysł, by próbować się ratować lampą błyskową jest niestety gwoździem do trumny, klimat zabity totalnie, pierwszy plan jak w smażalni, a tył jak w ciemnej d...

Dokładnie jak piszesz Kuba....męczę się już z takim ślubem 3 dzień,ubić tego Pana to mało.Wszelkie mądrości zostawicie sobie ludzie dla siebie,jeśli jeszcze nie obrabialiście takiego materiału to nie wiecie dlaczego autor wątku podjął temat.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Te zdjęcia z kibla to światło jest odbite od sufitu, to nie światło lampy niweluje halogen a czas naświetlania. Lampą możesz świecić gdzie chcesz.
    Skoro to nie światło lampy niweluje halogen, to pokaż przykład bez użycia lampy, czy wtedy sam czas (bo mówisz, że to TYLKO czas niweluje halogen) zniweluje to straszne światło z halogenu?
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No dobra, to teraz poproszę jeszcze jakiś obiekt na pierwszym planie, 2-3m od aparatu, a tło conajmniej 5m od obiektu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie męcz Sergiusza , sam dobrze wiesz jaki będzie efekt ;]
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

ja też chętnie bym porównał teorię Sergiusza z praktyką wielu planów w kościele

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Chyba się sedesy skończyły i nie ma na czym praktykować, więc wrzucę coś z placu boju, żeby zakończyć tą jałową dyskusję.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kontra lampą = offshoe z prawej? (na wprost pary, albo po ich lewej stronie?)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Kontra lampą = offshoe z prawej? (na wprost pary, albo po ich lewej stronie?)
    Nie pamiętam, chyba jakiś lumiquest Ultrasoft na lampie czy coś w ten deseń. W każdym bądź razie efekt - zdjęcia z kościoła fotoziutkowe.

Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów