Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 135

Wątek: Czy za zabicie kameruna idzie sie do wiezienia?

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie mow ze przy 1000w swiatla masz tak tak dlugi czas naswietlenia tego zdjecia
    1/3 sek f 5,6 ISO 100
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

nie wiem co to niby ma pokazywać...
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

1/3sek f 3,5 od halogenów do tła jest spory kawałek ( żarówka po lewej stronie zdjęcia jest zgaszona )

1/180 sek f 3,5 ( żarówka po lewej stronie zdjęcia jest zgaszona )

Raz jest długi raz jest krótki:-D

Zdęcie z wbudowaną lampą błyskową
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

no i wypas , zrób tak w kościele i będzie niezła lipa a nie dobrze naświetlone zdjęcie

dać się da , efekt będzie mniej bądź bardziej do pupy
    no comment...

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

500 a nie 150W? bo jakos ta zarowka w wiszącej lampie po prawej stronie daje znacznie wieksze przepaly niz te 500W

ja wiem ze Ty wiesz lepiej co tam masz dlatego sie upewniam ze to nie sa 150W
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Ale 2 lampy 500W ciaglego to zaledwie ok 2 x 0,5Ws lub jak kto woli - tak nadmiarowo 2 x 5Ws. Ktory EX nie da temu rady ? Nawet odbity od sciany czy czegokolwiek innego ?
    Ciekawa matematyka, wg mni ejest tak:

2x500W*1s = 1000Ws przy naswietlaniu 1s, 100Ws przy 1/10 i 10Ws przy 1/100.

580EX ma ok 100Ws, bardziej mniej niz wiecej, halogen swieci na wprost, lampe zazwyczaj sie odbija.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    2x500W*1s = 1000Ws przy naswietlaniu 1s, 100Ws przy 1/10 i 10Ws przy 1/100.
    EDIT: wszystko * sprawnosc zrodel swiatla, halogen ma nizsza.
    Ostatnio edytowane przez dzik ; 24-06-2010 o 19:54 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dilbercik Zobacz posta
    500 a nie 150W? bo jakos ta zarowka w wiszącej lampie po prawej stronie daje znacznie wieksze przepaly niz te 500W

ja wiem ze Ty wiesz lepiej co tam masz dlatego sie upewniam ze to nie sa 150W
    Wiesz ale to nie ma znaczenia ile ona tam ma watów, można pojechać do sklepu i taki budowlany halogen kupić za trzy dychy. Jaka by nie była moc halogenu wygasza się go stosując krótki czas naświetlania. Spróbuj sobie zrobić takie zdjęcia samemu. Moc i siła błysku lampy błyskowej też nie ma tutaj znaczenia. Tak samo będzie wygaszać halogen na 2,8 co i na 11.

MM architekci- omawiamy konkretną sytuację a nie fotografowanie w kościele ogólnie. Kościół kościołowi nierówny a każdy jest inny. Każdy fotograf albo ma wypracowany swój styl pracy lub stara się go sobie wypracować często naśladując pracę innych. Ale może się zdarzyć podczas ślubu, że w wyniku pewnych nieoczekiwanych zbiegów okoliczności lub działania innych osób nie da się zrobić zdjęć tak jak by się chciało i wtedy trzeba jakoś wyjść obronną ręką z opresji wybierając mniejsze zło w tym przypadku robienie zdjęć z lampą.

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a mi sie wydaje ze to cale Twoje wygaszanie to nie z Hz ma cokolwiek wspolnego tylko wiadomo ze blyskotka blyska szybciej mocniiej niz swiatlo ciagle i po prostu wiecej swiatla z blyskotki niz z ciaglego... ale w kosciele i z ludzmi to sensu nie ma bo tylko walenie lampa na wprost by zniwelowalo moc swiatla halogenow... a fotki byly by... <kosz>

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Wiesz ale to nie ma znaczenia ile ona tam ma watów, można pojechać do sklepu i taki budowlany halogen kupić za trzy dychy. Jaka by nie była moc halogenu wygasza się go stosując krótki czas naświetlania. Spróbuj sobie zrobić takie zdjęcia samemu. Moc i siła błysku lampy błyskowej też nie ma tutaj znaczenia. Tak samo będzie wygaszać halogen na 2,8 co i na 11.

MM architekci- omawiamy konkretną sytuację a nie fotografowanie w kościele ogólnie. Kościół kościołowi nierówny a każdy jest inny. Każdy fotograf albo ma wypracowany swój styl pracy lub stara się go sobie wypracować często naśladując pracę innych. Ale może się zdarzyć podczas ślubu, że w wyniku pewnych nieoczekiwanych zbiegów okoliczności lub działania innych osób nie da się zrobić zdjęć tak jak by się chciało i wtedy trzeba jakoś wyjść obronną ręką z opresji wybierając mniejsze zło w tym przypadku robienie zdjęć z lampą.
    Po części masz racje. To takie samo rozwiązanie jak robienie na zastanym mając na uwadze efekty uboczne.

Tak czy owak. Jak dla mnie sposób w teorii dobry , w praktyce , mało kiedy realnie da się go wykorzystać.
    no comment...

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dilbercik Zobacz posta
    a mi sie wydaje ze to cale Twoje wygaszanie to nie z Hz ma cokolwiek wspolnego tylko wiadomo ze blyskotka blyska szybciej mocniiej niz swiatlo ciagle i po prostu wiecej swiatla z blyskotki niz z ciaglego... ale w kosciele i z ludzmi to sensu nie ma bo tylko walenie lampa na wprost by zniwelowalo moc swiatla halogenow... a fotki byly by... <kosz>
    Te zdjęcia z kibla to światło jest odbite od sufitu, to nie światło lampy niweluje halogen a czas naświetlania. Lampą możesz świecić gdzie chcesz.

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów