Pokaż wyniki od 1 do 10 z 135

Wątek: Czy za zabicie kameruna idzie sie do wiezienia?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Widać wystarczająco aby go nie było widać na zdjęciu. Zrób sobie próbę ma 1/30 i 1/125 i będziesz wiedział.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

powiem szczerze ze nie wiedziałem ze halogeny tak działaja. twierdzicie ze halogeny nie swieca swiatłem ciągłym? to ze przygasa niewiele ma znaczenia bo nie wygasnie calkowicie a przy 2 reflektorach + punktowym spocie z czegos na kamerze, to chyba trafic w lotto w chwile wygaszenia...

walać na wprost lampa sami wiecie co by bylo.

micles - dobra ekspozycja dla twarzy czy papieru z podpisami powodowała by czerń reszty

wiecie jak to fajnie sie teoretyzuje ?

teoretycznie wszystko wiadomo w praktyce nie ma na to czasu.
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Widać wystarczająco aby go nie było widać na zdjęciu. Zrób sobie próbę ma 1/30 i 1/125 i będziesz wiedział.
    Irytujesz mnie. Tak jak miliard innych osób, które są bardzo przekonane o słuszności swoich wywodów nie mając pojęcia o sprawach, które w nich poruszają. Zatem specjalnie dla ciebie :

Model :

Test :

(na tym najkrótszym czasie zrobiłem kilkanaście zdjęć, żeby mieć pewność, że nie było to przypadkiem, że wstrzeliłem się akurat w maksymalne wychylenie prądu zmiennego, czy jak to tam ładnie ująć. Wszystkie klatki były tak samo wyeksponowane. 15 razy pod rząd trafić się nie da)

Podesłać RAWy, czy wierzysz na słowo?

I proszę wszystkich o nie wypowiadanie się w kwestiach, co do których nie są przynajmniej w 95% pewni.

Chyba że nadal uważasz, że masz rację - to wtedy poproszę o podobny test z twojej strony.

Domyślnie

micles ma rację, żarnik halogenowy stygnie tak wolno, że na fotkach będzie to niewiele zauważalne, a poza tym autor wątku miął problem z halogenem na kamerze, a ten zasilany jest prądem stałym z akumulatora. Tak więc teoria o czasie naświetlania aby nie zarejestrować światła z halogenów legła w gruzach. pozdrawiam
    50D + 24-70 f2.8 L + 50 f1.8 + 580EX II
    www.gwojcik.pl

Uprawnienia umieszczania postów